Annonce
Fyn

Respekt for holdet: Derfor kører Søren Kragh ikke VM

Fællesskabet er stærkt på Team Sunweb. Her omfavnes Søren Kragh Andersen af holdkammerater efter lørdagens spektakulære etapesejr i Touren. Derfor accepterer fynboen fuldstændig, at holdets interesser er over hans egen ambition om at køre VM. Foto: Franck FAUGERE/POOL/AFP/Ritzau Scanpix
Det varmeste navn i dansk cykling lige nu, har takket nej til at køre VM. Hans hollandske hold Team Sunweb prioriterer BinckBanck Tour højt. Et løb der begynder få dage efter VM, og hvor Kragh er udset til rollen som kaptajn.
Annonce

CYKLING: Det er næppe gået mange læseres næse forbi, at Søren Kragh Andersen fra Strib  i lørdags vandt 14. etape af Tour de France. Et imponerende resultat der har vagt begejstring i de danske og internationale cykelkredse. Ikke desto mindre var Søren Kragh ikke at finde blandt de 10 danske ryttere, der mandag blev præsenteret til VM i italienske Imola.

Den danske cykellandstræner Anders Lund ville ellers gerne have udtaget den formstærke fynbo, men Kragh har valgt at stille til start i BinckBanck Tour, der er en udløber af Holland Rundt, og som starter kun to dage efter VM i Italien.

- Det er af ren og skær respekt for holdet, at jeg har meldt afbud til VM. Holdet satser på mig i BinckBank, og jeg vil også gerne selv gå 100 procent efter det. Jeg accepterer holdets målsætninger, sagde Søren Kragh til Ritzau forleden.

Sunweb er hollandsk ejet og satser derfor stort på at gøre en god figur i det flade træsko-land.

- BinckBank Tour er det, holdet tjener penge på, og det er holdet, der betaler min løn. Det er bittersødt at sige nej til VM. Jeg håber, at Anders Lund vil ringe igen næste år, hvis jeg er god nok, sagde Søren Kragh i samme interview.

Annonce

En komprimeret cykelkalender

Corona-epidemien ryddede som bekendt cykelkalenderen for en masse forårsklassikere. Løb som i stedet skal afvikles henover efteråret, hvor også en lang række andre løb køres - heriblandt Giro D'Italia og Vuelta a España, der endda overlapper hinanden med fem dage.- Det er af ren og skær respekt for holdet, at jeg har meldt afbud til VM. Holdet satser på mig i BinckBank, og jeg vil også gerne selv gå 100 procent efter det. Jeg accepterer holdets målsætninger

Søren Kragh Andersen, Team Sunweb


Et presset program, der altså betyder at Søren Kragh har måttet prioritere sit hold over deltagelsen til VM, som han misser for andet år i træk. I 2019 måtte fynboen melde afbud til løbet i Yorkshire på grund af sygdom.

Som tidligere omtalt i Sport Fyn går Søren Kragh også hårdt efter at gøre en god figur i de forårsklassikere, der i år er blevet til efterårsklassikere. Det gælder ikke mindst Flandern Rundt, som køres 18. oktober.

Udvalgte resterende UCI World Tour-løb:

BINCK BANK TOUR: 29.09-03.10.

LA FLÈCHE WALLONNE:  30.09.

GIRO D'ITALIA: 3.-25.10.

LIÈGE-BASTOGNE-LIÈGE: 04.10.

AMSTEL GOLD RACE: 10.10.

TOUR DES FLANDRES (Flandern Rundt): 18.10.2020

LA VUELTA  a ESPAÑA: 20.10-08.11

PARIS-ROUBAIX: 25.10

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce