Annonce
Sydfyn

Reprise: Verdensballetten kommer til Sydfyn igen

I alt 1000 overværede Verdensballettens forestilling på Broholm sidste sommer, og nu kommer balletten igen. Foto: Michael Nørgaard
Sidste år gæstede Verdensballetten Broholm Gods, og i år sker det igen.

Broholm: Har man hang til ballet, kan man godt sætte kryds ved datoen 14. juli 2019 - og føre tidspunktet klokken 15.30 ind i kalenderens margin.

For her går Verdensballetten, som består af ballerinaer og solodansere fra de berømte kompagnier The Royal Ballet i London og Statsballetten i Berlin, på scenen på Broholm Slot, og det er anden gang, Verdensballetten gæster Fyn.

Det er ikke tilfældigt, at Broholm har fået genvalg, oplyser Verdensballettens leder, Jens-Christian Wandt.

- Sidste års forestilling på Broholm var noget særligt. Solen stod højt på himlen, vi oplevede, hvordan de smukke rammer og kunsten på scenen gik op i en højere enhed, og så oplevede vi et helt særligt publikum, som naturligvis er altafgørende for vores forestilling, siger han i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det også, at forestillingen byder på klassisk ballet og moderne dans, arier og scener fra operaens verden samt klassisk musik for violin og klaver - alt sammen præsenteret på en let og uhøjtidelig facon.

Annonce

Naturlig hældning

Danserne kommer fra England, Australien, Amerika, Italien, Korea, Tyskland og Ukraine, mens årets operasanger er den danske sopran Denise Beck.

Og så fremgår det af pressemeddelelsen, at det i år er herregårdsparken, der skal danne ramme om forestillingen, fordi der i den er en hældning på plænen, hvilket sikrer, at der er et fint udsyn fra alle pladser.

- Jeg ved, at der sidste år var var visse udfordringer med udsigten til scenen fra de bageste rækker, siger Jens-Christian Wandt ifølge pressemeddelelsen.

Det problem skulle være elimineret i år, og så kan billetter i øvrigt erhverves på www.verdensballetten.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce