Annonce
Sydfyn

Reprise: Verdensballetten kommer til Sydfyn igen

I alt 1000 overværede Verdensballettens forestilling på Broholm sidste sommer, og nu kommer balletten igen. Foto: Michael Nørgaard
Sidste år gæstede Verdensballetten Broholm Gods, og i år sker det igen.

Broholm: Har man hang til ballet, kan man godt sætte kryds ved datoen 14. juli 2019 - og føre tidspunktet klokken 15.30 ind i kalenderens margin.

For her går Verdensballetten, som består af ballerinaer og solodansere fra de berømte kompagnier The Royal Ballet i London og Statsballetten i Berlin, på scenen på Broholm Slot, og det er anden gang, Verdensballetten gæster Fyn.

Det er ikke tilfældigt, at Broholm har fået genvalg, oplyser Verdensballettens leder, Jens-Christian Wandt.

- Sidste års forestilling på Broholm var noget særligt. Solen stod højt på himlen, vi oplevede, hvordan de smukke rammer og kunsten på scenen gik op i en højere enhed, og så oplevede vi et helt særligt publikum, som naturligvis er altafgørende for vores forestilling, siger han i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det også, at forestillingen byder på klassisk ballet og moderne dans, arier og scener fra operaens verden samt klassisk musik for violin og klaver - alt sammen præsenteret på en let og uhøjtidelig facon.

Annonce

Naturlig hældning

Danserne kommer fra England, Australien, Amerika, Italien, Korea, Tyskland og Ukraine, mens årets operasanger er den danske sopran Denise Beck.

Og så fremgår det af pressemeddelelsen, at det i år er herregårdsparken, der skal danne ramme om forestillingen, fordi der i den er en hældning på plænen, hvilket sikrer, at der er et fint udsyn fra alle pladser.

- Jeg ved, at der sidste år var var visse udfordringer med udsigten til scenen fra de bageste rækker, siger Jens-Christian Wandt ifølge pressemeddelelsen.

Det problem skulle være elimineret i år, og så kan billetter i øvrigt erhverves på www.verdensballetten.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sydfyn

5G modstander i chok

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];