Annonce
Sydfyn

Reprise: Verdensballetten kommer til Sydfyn igen

I alt 1000 overværede Verdensballettens forestilling på Broholm sidste sommer, og nu kommer balletten igen. Foto: Michael Nørgaard
Sidste år gæstede Verdensballetten Broholm Gods, og i år sker det igen.

Broholm: Har man hang til ballet, kan man godt sætte kryds ved datoen 14. juli 2019 - og føre tidspunktet klokken 15.30 ind i kalenderens margin.

For her går Verdensballetten, som består af ballerinaer og solodansere fra de berømte kompagnier The Royal Ballet i London og Statsballetten i Berlin, på scenen på Broholm Slot, og det er anden gang, Verdensballetten gæster Fyn.

Det er ikke tilfældigt, at Broholm har fået genvalg, oplyser Verdensballettens leder, Jens-Christian Wandt.

- Sidste års forestilling på Broholm var noget særligt. Solen stod højt på himlen, vi oplevede, hvordan de smukke rammer og kunsten på scenen gik op i en højere enhed, og så oplevede vi et helt særligt publikum, som naturligvis er altafgørende for vores forestilling, siger han i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det også, at forestillingen byder på klassisk ballet og moderne dans, arier og scener fra operaens verden samt klassisk musik for violin og klaver - alt sammen præsenteret på en let og uhøjtidelig facon.

Annonce

Naturlig hældning

Danserne kommer fra England, Australien, Amerika, Italien, Korea, Tyskland og Ukraine, mens årets operasanger er den danske sopran Denise Beck.

Og så fremgår det af pressemeddelelsen, at det i år er herregårdsparken, der skal danne ramme om forestillingen, fordi der i den er en hældning på plænen, hvilket sikrer, at der er et fint udsyn fra alle pladser.

- Jeg ved, at der sidste år var var visse udfordringer med udsigten til scenen fra de bageste rækker, siger Jens-Christian Wandt ifølge pressemeddelelsen.

Det problem skulle være elimineret i år, og så kan billetter i øvrigt erhverves på www.verdensballetten.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce