Annonce
Nyborg

Reparer mere og køb mindre nyt: Niels' fikserbiks rykkede til folkemødet

Folk var velkomne til at følge med, mens Niels Monberg (tv) reparede til folkemødet. Her kigger medlem af Bedsteforældrenes Klimaaktion Peter Frostholm med. Foto: Michael Bager
Niels Monberg lever af reparere nærmest alt mellem himmel og jord. Under Nyborg Folkemøde rykkede han sit reparationsværksted til Bastionen for at få folk til at sætte spørgsmålstegn ved deres forbrug.
Annonce

Nyborg: Det hvide lys fra en pandelampe rammer en skruemaskine, hvis indmad ligger blottet foran Niels Monberg. På bordet foran ham står der "Reparationsværkstedet". Det er navnet på den enmandsvirksomhed, som han driver til dagligt.

- Jeg kigger på skruemaskinen, fordi den lugter, når den er tændt, fortæller han, mens han gennemsøger apparatet.

- Jeg tror, der er sivet olie ind i den, konkludere han.

Ved siden af skruemaskinen står en røremaskine som et eksempel på en ting, som Niels Monberg ofte har fingrene i på værkstedet, hvor han reparerer møbler, legetøj og alt imellem. Tidligere var arbejde han som IT-ingeniør, hvor han modsat nu fik en fed løn.

- Det var ensidigt arbejde, så det mistede mening for mig efter noget tid. Men jeg havde sparet penge op, så nu kan jeg drive mit reparationsværksted. Det er egentlig ikke en god forretning for mig, men det giver mening, forklarer Niels Monberg.

Grundtanken bag hans virksomhed er, at mange af de ting, vi smider ud, fordi de ikke virker, faktisk er ret nemme at fikse. Forbrugere vil derfor kunne sænke deres forbrug, hvis de reparerede i stedet for at købe nyt.

Dermed ikke sagt, at det skal være forbudt eller tabu at købe nyt.

- Jeg håber bare, at flere vil spørge dem selv, om det er det værd at gå så meget op i det materielle. For nogen går måske ud over familien, at man bruger så mange timer på at tjene nok til en ny bil. Men hvad er egentlig vigtigt? Forfængelighed er blevet en drivkraft for mange. Jeg håber, de husker på, at man kun har det et liv, afslutter Niels Monberg.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce