Annonce
Erhverv

Rengøring er kun få klik væk

Happy Helper er en internetportal, hvor primært studerende kan hyres til rengøring.

Rengøring af sit hjem eller mindre virksomheder kan bestilles på ganske få minutter på nettet. Portalen Happy Helper er en hjemmeside, hvor man kan bestille rengøring enten for en enkelt gang eller som en løbende aftale. Mindsteprisen er 120 kroner i timen plus et gebyr på 12 kroner pr. time, og det er under den pris, de fleste rengøringsfirmaer tager for samme opgave.

Men Happy Helper er ikke primært en konkurrent til rengøringsvirksomheder, mener Adam Hjorth, der har været med til at stifte hjemmesiden.

- Det er nærmere en konkurrent til sort arbejde, som vi skubber af pinden, og jeg mener, vi er med til at gøre rengøringsbranchen mere gennemsigtig, forklarer han.

- Det kan da godt være skræmmende, at der kommer en disruptor på markedet, men branchen har gjort tingene på samme måde i årtier, og det er måske sundt, at der kommer en ny spiller.

Desuden mener Adam Hjorth, at Happy Helper og rengøringsfirmaer går efter forskellige kunder.

- Vi henvender os primært til private, men ikke noget i vejen for booke til kontor eller mindre virksomheder. Happy Helper egner sig ikke til professionel rengøring af for eksempel laboratorier eller store virksomheder, siger han og understreger, at man får kvalitet, selv om man betaler mindre for en helper.

- Forskellen på os og en rengøringsvirksomhed er, at man hyrer en person og stiller selv støvsuger og rengøringsmidler til rådighed. Vores price point er langt lavere, men man får det samme for pengene, og det er jo ikke raketvidenskab. De fleste kan gøre rent.

Annonce

Kan planlægge egen arbejdstid

Helperne er typisk studerende, som ønsker at supplere SU´en. Én af dem er Denise Kjølby fra Odense, som er økonomistuderende på Syddansk Universitet, og hun foretrækker at kunne bestemme sin egen arbejdstid.

- Det er nemmere for mig med Happy Helper, fordi jeg selv kan bestemme, hvornår jeg vil arbejde, og jeg kan planlægge min egen tid, så det passer til studiet, fortæller Denise Kjølby.

- Med Happy Helper har jeg direkte kontakt til kunden og er min egen chef. I et rengøringsfirma ville jeg ikke få mere i løn, og typisk vil de også have nogen, som har erfaring med at gøre rent.

Denise Kjølby har ingen problemer med at arbejde uden overenskomst.

- Jeg har før prøvet at arbejde et sted uden overenskomst, hvor jeg ikke fik nok i løn, men det her er langt over standard på lønnen, fortæller hun.

Det er sådan, at helperne selv bestemmer timeprisen, men den skal minimum være 120 kroner, og helperne kan selv vælge at sætte prisen højere.Der er dog en vis form for sikkerhed for både helper og kunder, forklarer Adam Hjorth.

- Vi har lavet en aftale med Tryg og har tegnet en forsikring, der er den eneste af sin art i Nordeuropa. Forsikringen dækker både personen, hvis man kommer til skade under sit arbejde, og den dækker ting, hvis man ødelægger noget, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce