Annonce
Sport

René Holten jagter OL i 2020 efter overvejelser om stop

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den danske toproer René Holten Poulsen overvejede at stoppe, men har nu fuldt fokus på en OL-billet.

Den danske toproer René Holten Poulsen har overvejet et karrierestop, men han har fundet motivationen igen og satser på at deltage ved OL i 2020.

Det siger den 30-årige roer til TV2 Sport.

- Jeg går efter at kvalificere mig til OL næste sommer. Det er derfor, jeg fortsætter. Jeg skal med til OL, og kommer jeg med til det, vil jeg gerne vinde, siger René Holten Poulsen.

En tænkepause har fået roeren til at fortsætte karrieren, efter at han har oplevet svigtende motivation og flere skuffelser i kajakken ved store mesterskaber.

- Der er rigtig mange muligheder endnu. Der er for mange ting, der ikke har været, som de skulle være, så det ville være en skam at slutte på det.

- Der er nogle mentale ting, der kan blive markant bedre, og som der skal arbejdes med. Meget tyder også på, at jeg har været overtrænet, siger René Holten Poulsen.

Han var stor favorit før OL i 2016 i Rio, men opnåede ikke en medalje. Han rakte også ud efter VM-guld for fjerde gang i fjor, hvor han måtte nøjes med sølv.

I bestræbelserne på at nå topformen igen har René Holten Poulsen via et samarbejde med Team Danmark fået en ny psykolog, og han har for at undgå overtræning lagt et nøje planlagt træningsprogram i samarbejde med sine trænere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce