Annonce
Håndbold

Ren forløsning for DHG - 14 mål af Damgaard

Frida Maag Damgaard scorede hele 14 mål for DHG i søndagens sejr over Bjerringbro FH i Dalum. Arkivfoto: Michael Bager
Efter en hård tid, der har tæret på det mentale hos DHG's kvinder, slog de blå søndag tilbage med sejr over stærke Bjerringbro FH. 14 mål af Frida Maag

Håndbold: Det mentale overskud er tilbage hos DHG's kvinder.

Efter en hård tid, der har tæret på selvtilliden, blev det søndag til en sejr på 33-27 over stærke Bjerringbro FH efter fynsk føring 16-15 ved pausen i en kogende og støttende hal i Dalum.

- Det er ren forløsning. Det er lige, hvad holdet har brug for, som seniorformand Nicolai Gynther udtrykker det.

Profilen Frida Maag Damgaard blev atter hovedperson hos DHG med hele 14 scoringer, men der var mange andre gode præstationer i blåt - blandt andre af Julie Skipper i fynboernes mål.

Gæsterne kørte blandt andet hårdt på med spil syv mod seks, men det var DHG forberedt på - og fik straffet hårdt.

- Bjerringbro ligger bare godt til os, som Nicolai Gynther konstaterer.

Sejren betyder, at DHG har seks point for syv kampe og dermed har fat i midterfeltet. Odenseanerne er kun et enkelt point efter Gudme HK på femtepladsen.

Nanna Daugaard scorede fem mål, Caroline Toft Nielsen fire mål, Amalie Durum tre mål, Maria Borg og Liesa Enzi hver to mål og Pernille Baungaard, Siw Matras og Alberte Kristensen hver et mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Annonce