Annonce
Kerteminde

Renæssancehavnen: De forhadte brosten skal op "hurtigst muligt"

Det når at blive 2020, inden brostenene blivr taget op og erstattet med asfalt. Arkivfoto
Der er renæssancehavn på dagsordenen i teknisk udvalg på tirsdag. Her skal politikerne ikke blot snakke om brosten, men også om en trafiksikker cykelløsning i Langegade.

Kerteminde: I august besluttede politikerne efter flere års pres fra utilfredse borgere, at brostenene på Hindsholmvej skal fjernes. Og ifølge oplægget på teknisk udvalgs dagsorden til deres møde på tirsdag, skal det ske hurtigst muligt.

Teknisk udvalg skal på deres møde ikke blot give grønt lys til at gå i gang med at pille de nu let brugte brosten op. For samtidig med, at politikerne besluttede at skifte de kinesiske brosten ud med asfalt på Hindsholmvej, besluttede de samtidig, at der skal skabes en cykelvenlig løsning i Langegade fra lyskrydset til Torvet.

De kommer næppe nærmere en løsning på cyklist-problemet på tirsdag. For ifølge dagsordnen får politikerne først på december-mødet forelagt forslag til cykelløsninger.

Annonce

Brosten i krydset

Samtidig med, at udvalget skal finde frem til den bedste måde at trafiksikre cyklisterne på, skal de også evaluere, om det er det rigtige at lade brostenene ligge i krydset.

Jesper Hempler erkender, at han godt kan forstå, den kritik, der har været af at stoppe med asfalt lige før krydset.

- Men der er også det økonomiske aspekt, og vi har knap nok penge til det, der er vedtaget. Og man skal lige huske, at farten jo ikke er høj i et sving, så jeg tror ikke, at der er de store problemer med, at tunge køretøjer vrider sten op. Og det er jo ikke fra det område, der er kommet støjklager.

Hvordan det nye asfalt skal se ud, haster det ikke med at beslutte. For det første bærelag asfalt, der skal lægges, skal have fred til at sætte sig i et års tid, før det afsluttende slidlag skal lægges på. Så politikerne får god tid til at finde den helt rigtige asfalt, der passer ind i renæssancehavnens æstetik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce