Annonce
Kerteminde

Renæssancehavnen: De forhadte brosten skal op "hurtigst muligt"

Det når at blive 2020, inden brostenene blivr taget op og erstattet med asfalt. Arkivfoto
Der er renæssancehavn på dagsordenen i teknisk udvalg på tirsdag. Her skal politikerne ikke blot snakke om brosten, men også om en trafiksikker cykelløsning i Langegade.

Kerteminde: I august besluttede politikerne efter flere års pres fra utilfredse borgere, at brostenene på Hindsholmvej skal fjernes. Og ifølge oplægget på teknisk udvalgs dagsorden til deres møde på tirsdag, skal det ske hurtigst muligt.

Teknisk udvalg skal på deres møde ikke blot give grønt lys til at gå i gang med at pille de nu let brugte brosten op. For samtidig med, at politikerne besluttede at skifte de kinesiske brosten ud med asfalt på Hindsholmvej, besluttede de samtidig, at der skal skabes en cykelvenlig løsning i Langegade fra lyskrydset til Torvet.

De kommer næppe nærmere en løsning på cyklist-problemet på tirsdag. For ifølge dagsordnen får politikerne først på december-mødet forelagt forslag til cykelløsninger.

Annonce

Brosten i krydset

Samtidig med, at udvalget skal finde frem til den bedste måde at trafiksikre cyklisterne på, skal de også evaluere, om det er det rigtige at lade brostenene ligge i krydset.

Jesper Hempler erkender, at han godt kan forstå, den kritik, der har været af at stoppe med asfalt lige før krydset.

- Men der er også det økonomiske aspekt, og vi har knap nok penge til det, der er vedtaget. Og man skal lige huske, at farten jo ikke er høj i et sving, så jeg tror ikke, at der er de store problemer med, at tunge køretøjer vrider sten op. Og det er jo ikke fra det område, der er kommet støjklager.

Hvordan det nye asfalt skal se ud, haster det ikke med at beslutte. For det første bærelag asfalt, der skal lægges, skal have fred til at sætte sig i et års tid, før det afsluttende slidlag skal lægges på. Så politikerne får god tid til at finde den helt rigtige asfalt, der passer ind i renæssancehavnens æstetik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce