Annonce
Faaborg-Midtfyn

Rektorløst gymnasium: Afklaring ventes i løbet af 14 dage

Allerede for halvanden måned siden vidste bestyrelsen, at Faaborg Gymnasiums rektor ikke vendte tilbage.

Faaborg: Sophie Holm Higgins farvel til rektorjobbet i Faaborg har været undervejs i et godt stykke tid. Det fortæller bestyrelsesformand for Faaborg Gymnasium, Jens Oddershede.

- Allerede efter en måneds sygemelding (i starten af december 2018, red.) stod det klart for bestyrelsen, at Sophie Holm Higgins ikke kunne vende tilbage til sit job. Derfor prioriterede vi at få en afklaring så hurtigt som muligt og indledte forhandlingen med Sophie Holm Higgins og hendes fagforening om en aftrædelsesaftale, siger han.

Aftalen, der blev forhandlet på plads, giver Sophie Holm Higgins de samme vilkår, som hvis der havde været tale om en afskedigelsessag, oplyser Jens Oddershede.

Aftalen er gældende fra den 15. januar, og Sophie Holm Higgins er fritstillet i resten af aftaleperioden.

Han ønsker ikke at præcisere, hvad det rent økonomisk indebærer for gymnasiet.

Annonce
Ledelsessituationen på Faaborg Gymnasium vil formentlig være afklaret inden 1. februar, lyder det fra bestyrelsesformand Jens Oddershede. Arkivfoto: Trondur Dalsgaard

Afklaring inden 1. februar

Af hensyn til elever, ansatte og den forhandlingssituation, gymnasiet er i med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole, er bestyrelsen indstillet på ret hurtigt at skabe en afklaring på de fremtidige ledelsesforhold på gymnasiet.

- Gymnasiet kan ikke køre uden en fast ledelse. Jeg tager i første omgang en drøftelse med den midlertidige ledelse af gymnasiet Maria Bundgård og Jesper Hasager Jensen. Bestyrelsens ønske er at få en permanent ledelse, der skal være indstillet på at tage del i fusionsforhandlingerne, siger Jens Oddershede.

Disse forhandlinger skrider i øvrigt planmæssigt fremad, lyder meldingen fra Jens Oddershede.

- Jeg synes, der er en god kemi mellem de tre parter, og der er god fremdrift i forhandlingerne - stemningen er positiv. Målet for Faaborg Gymnasium er jo blandt andet at få flere uddannelsestilbud til Faaborg, siger han.

Ledelses-situationen på Faaborg Gymnasium, forventer han, er afklaret indenfor de næste 14 dage.

- Inden 1. februar skal vi vide, hvad vi gør. Det er i hvert fald den deadline, jeg har sat for mig selv, siger Jens Oddershede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce