Annonce
Nyborg

Rektor vil begrænse elevers adgang til internettet: - Det er klart det største problem

Henrik Vestergaard Stokholm var med det samme om bord på mobileksperiementet. Ifølge ham har tilbagemeldingerne fra lærere og elever været overvejende positive. Arkivfoto: Michael Bager
Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, er meget klar i mælet om, hvad han synes er det største problem i gymnasiers undervisning lige nu: distraherende mobiler og computere. Det har han erfaret efter et ugelangt eksperiment på gymnasiet i november.
Annonce

Nyborg: For nogle måneder siden kom elev på Nyborg Gymnasium Estefania Bozzo Maldonado til sin rektor med et forslag: begræns internettet på gymnasiet og tag mobilerne fra eleverne i undervisningen og se, om det kan forbedre elevernes trivsel.

Forslaget blev imødekommet, og i alt 1150 elever besvarede spørgsmål om, hvordan de oplevede det ikke at kunne tilgå sociale medier, spil og andre hjemmesider, der er uden relevans for undervisningen.

Resultatet af undersøgelsen er endnu ikke klar, men eksperimentet har sat tanker i gang hos rektor Henrik Vestergaard Stokholm.

- For mig at se er distraherende mobiler og computere det største problem for undervisningen på gymnasiet lige nu, erklærer Henrik Vestergaard Stokholm.

Derfor er han begyndt at tænke over, hvordan gymnasiet kan komme problemet til livs - både for lærernes og elevernes skyld.

- Når eleverne bliver distraherede i timerne, går det ud over deres koncentration, og de får ikke den nødvendige fordybelse i emnerne. Så tager skolearbejdet længere tid, og det fører til øget stress og dårligere trivsel hos eleverne. Det kan vi se i statistikkerne, forklarer Henrik Vestergaard Stokholm.

Annonce

Må vise vej

Derfor er rektoren begyndt at tænke over, hvordan gymnasiet kan fjerne de digitale distraktioner fra undervisningen.

Hvordan det helt konkret skal gøres, finder han først ud af senere på året i samarbejde med lærerudvalg. Men allerede nu kan han sige, at det nok kommer til at indebære strammere regler og adgang forbudt til hjemmesider som Facebook, Instagram, sider med spil og netbutikker. Gymnasiets elevråd har selv været med til at lave listen.

- Vi kan ikke hente erfaringer andre steder fra, så vi er nødt til bare at prøve noget. Jeg er gået fra at tænke, at eleverne selv kan styre det, til, at vi som gymnasium bliver nødt til at vise vejen. Man er nemlig ikke født med gode studievaner, så dem skal vi sørge for, at eleverne får, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

Ansvaret for at begrænse elevernes digitale adgang skal ikke hvile på den enkelte lærer. Derfor skal der laves et fast regelsæt for alle uddannelser på Nyborg Gymnasium. Det giver lærerne den nødvendige rygdækning, der skal til for at håndhæve regler, der for nogle kan virke strenge, understreger rektoren.

Han forventer, at de nye regler kan træde i kraft til skoleårets start i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce