Annonce
Nyborg

Rektor tager kampen op: Min elev skal ikke sendes hjem til Syrien

Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Nyborg Gymnsium. Foto: Michael Bager

Nyborg: I 2014 flygtede Aya Abo Daher fra Syrien. Nu går hun i 2. hf på Nyborg Gymnasium. Hun er tre måneder fra at få studenterhuen placeret på hovedet, da beskeden tikker ind på hendes e-boks. Meddelelsen lyder, at hendes opholdstilladelse ikke bliver forlænget, og at hun skal tilbage til Syrien. Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, har nu valgt at gå ind i sagen.

- Det er en af mine elever, og jeg vil rigtig gerne passe på mine elever på skolen, og så synes jeg, at det er en grotesk sag, fordi der er tre måneder til at Aya får sin studenterhue på, siger Henrik Vestergaard Stokholm i Radio4.

Rektoren har netop delt et opslag på Facebook, hvor han fortæller om Ayas historie og hans holdning til at elever som Aya sendes tilbage til Syrien.

- Jeg ved, at perspektivet på det her er, at hvis man mister sin opholdstilladelse, så kommer man til at sidde på et udrejsecenter, og i den her situation er det på ubestemt tid, fordi der ingen samarbejdsaftale er med Syrien. Jeg er bare rigtig ked af det her, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

I Radio4 Morgen fortæller rektoren, at Aya i øjeblikket er taget hjem fra sommerhuset ved Nyborg, fordi beskeden chokerede hende. Hun er nu hjemme sammen med hendes familie, der har taget kontakt til en advokat, der skal hjælpe dem med at stoppe hjemsendelsen.

Hør hele indslaget fra Radio4 Morgen, hvor Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Nyborg Gymnasium, fortæller om Aya Abo Dahers situation, og hvorfor han har valgt at gå ind i den politiske diskussion. Det er nemlig ikke første gang, at han går ind i en sag som denne. Lyt med her. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce