Annonce
Nyborg

Rektor frygter for fremtiden: At lukke rute 920 er som at skyde sig selv i foden

Rektor på Nyborg Gymnasium Henrik Stokholm (th), der her tager imod eleverne på første skoledag sidste år, er bekymret over Fynbus' forslag om at lukke rute 920. Over 10 procent af hans elever bor i områder, ruten dækker, og han frygter, at de vil fravælge Nyborg Gymnasium eller slet ikke tage en ungdomsuddannelse. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Mange af eleverne på Nyborg Gymnasium tager bussen i skole, så rektor frygter, at en lukning af rute 920 vil true grundlaget for den store uddannelsesinstitution.

Nyborg: Det vil ramme Nyborg Gymnasium hårdt, hvis FynBus' plan om at lukke rute 920 føres ud i livet. 153 af gymnasiets elever bor i de områder, som 920'eren kører gennem, og rektor Henrik Stokholm frygter, at eleverne vil vælge uddannelsesinstitutionen fra, fordi det så vil være lettere at komme til Odense og tage en uddannelse der. Eller i værste fald ikke tage en uddannelse.

- Jeg er rigtig ked af det her, fordi de busruter simpelthen er livsnerven for os. Vi samler unge op fra hele Østfyn, og ruten er med til at sikre den decentrale skolestruktur, hvor de unge kan tage en uddannelse tæt på deres egen bopæl, og alle unge har lige adgang til uddannelse, siger Henrik Stokholm.

Han ser en nedlæggelse som værende stik imod de intentioner, der er i både Region Syddanmarks uddannelsespolitik og den nationale uddannelsespolitik.

- Hvis man nedlægger rute 920, centraliserer man igen i de store byer, og så tager man hurtigbussen til den ungdomsuddannelse, der ligger tættest på, og det er helt sort for mig, siger Henrik Stokholm.

Nyborg Gymnasium har i de senere år samlet syv ungdoms- og erhvervsuddannelser, hvilket har skabt et levende og dynamisk uddannelsesmiljø, hvor over 1100 unge har deres daglige gang. Men rektor Henrik Stokholm frygter, at den potentielt ringere kollektive transport, vil true uddannelsesinstitutionen.

- Vi er en sårbar institution, fordi vi tilbyder syv uddannelser og har udlægningsaftaler med SOSU Fyn og Svendborg Erhvervsskole. Hvis vi begynder at få færre elever, fordi busserne ikke kører de rigtige steder, bliver vi nødt til at kigge på de uddannelser og de fag, vi har, for så kan vi ikke udbyde det samme, siger Henrik Stokholm, der betegner forslaget som at skyde sig selv i foden.

- Der i hvert fald nogen, der ikke har tænkt over det her. Og det kommertil at modvirke alt det gode arbejde, vi har lavet herude med at etablere en skole med så mange uddannelser, siger Henrik Stokholm, der vil opfordre politikerne til at vende tommelen ned for forslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Støt detailhandlen i Ørbæk

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce