x
Annonce
Fyn

Rekordvåd februar har sat sine spor: Masssive oversvømmelser i og omkring Odense

Februar 2020 har været den mest våde sin 1874. Det betyder, at den meget populære og besøgte sti i Ådalen i Odense står under voldsomt under vand. Også andre steder i Odense Kommune er der massive vandmængder.

Odense: Løbere, barnevogne og kærestepar bruger dagligt stien fra Munke Mose gennem Ådalen og mod Skovsøen i Odense. Men uden solide gummistøvler er det i disse dage umuligt.

Stisystemet står nemlig massivt under vand som følge af en rekordvåd februar måned, hvor der er faldet over 109 millimeter nedbør.

En af de steder, det står værst til, er lige på den anden side af broen ved Odense Boldklub. Her er en strækning på 50-70 meter overdynget med vand så højt, at en gruppe børn ledsaget af en voksen mandag eftermiddag måtte give fortabt. De var endda på cykel. En jævnaldrende pige gav det et skud et par minutter senere. Hun kom over, men ikke uden våde fødder.

Ved Odense Zoo er vandstanden flere steder var på over 30 centimeter. En strækning, som tvivlsomt kan passeres på cykel. Bænken kunne heller ikke bruges som et hvil og lignende mest en tømmerflåde med rygstøtte.

Det er ikke kun ved Odense Å i den fynske hovedstad, at vandmasserne er nået en meget højt niveau. Eksempelvis er Nielstrupvej i det sydlige Odense oversvømmet. Det har blandt andet medført, at beboerne i ejendommene i området har haft svært ved at komme ud af deres hjem.

Også tirsdag regner det over Odense og omegn.

På strækningen lige inden Odense Zoo er stien massivt under vej. Der er ikke meget bænk at spore. Foto: Jakob Ebbekær Andersen
En pige tager udfordringen mod de store vandmasser op. Foto: Jakob Ebbekær Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce