Annonce
Nordfyn

Rekordsalg: Uændrede priser på byggegrunde på Nordfyn

Fionaparken i Bogense er indtil videre reglen, der bekræfter undtagelsen, når det kommer til succeshistorien om salg af byggegrunde i Nordfyns Kommune. Arkivfoto

Der sælges flere byggegrunde i Nordfyns Kommune end i mands minde, og det medvirker til, at kommunalbestyrelsen ikke ser nogen grund til at justere priserne.

Nordfyn: Der var fornuft i at nedsætte priserne på byggegrunde i Nordfyns Kommune med 35-40 procent. Siden kommunalbestyrelsen tog beslutningen for fem år siden, at det kun gået én vej med antallet af solgte byggegrunde på Nordfyn:

Opad.

Og med 34 solgte byggegrunde i år er et nyt højdepunkt nået. Set i det lys er det ikke overraskende, at kommunalbestyrelsen ikke har tænkt sig at pille ved prissætningen. Én gang om året skal priserne tages op til overvejelse, og på torsdagens byrådsmøde forventes det, at medlemmerne følger administrationens indstilling om at holde priserne i ro.

- Selvom der er sket en stigning i antallet af solgte byggegrunde, findes de nuværende priser at være udtryk for markedsprisen. Der er en god efterspørgsel, og der opleves også i nogle tilfælde en interesse fra flere købere på enkelte parcelhusgrunde, hedder det i indstillingen.

Annonce

Solgte grunde

I de seneste år er der solgt følgende antal parcelhusgrunde i Nordfyns Kommune:

2013: 3 parcelhusgrunde.

2014: 9 parcelhusgrunde.

2015: 15 parcelhusgrunde.

2016: 29 parcelhusgrunde.

2017: 30 parcelhusgrunde.

2018: 34 parcelhusgrunde.

Derudover er der indgået 10 yderligere salgsaftaler af byggegrunde med overtagelse i 2019.

En stor udfordring

Med til succeshistorien om den generelle høje efterspørgsmål på byggegrunde hører, at det stadig kniber gevaldigt med at få gang i salget på Fionaparken midt i Bogense. Selv om byrådet i februar valgte at sænke priserne for at få prikket hul på bylden, er der endnu ingen grunde solgt. Borgmester Morten Andersen (V) har tidligere sagt, at han vurderer, at Fionaparken er en attraktiv vare, og at det et spørgsmål om tid, før der kommer gang i salget.

For øjeblikket er der ikke udsigt til, at priserne justeres yderligere. Ifølge de kommunalretlige retningslinjer må priserne ikke være lavere end markedsprisen, som kan defineres som den højest opnåelige pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce