Annonce
Fyn

Rekordmåned: De fynske sommerhuse bliver revet væk

Trods økonomisk krise og stigende arbejdsløshed har der været rift om sommerhusene på Fyn og i resten af landet, viser nye tal. Foto: Axel Schütt
Imens salget af huse og ejerlejligheder er dalet under coronakrisen, er salget af sommerhuse i april ikke set højere i nogen anden måned de seneste 10 år. Det viser Boligsidens nye handelstal.

I april solgte de danske ejendomsmæglere 1.291 af landets sommerhuse. Det er en stigning på 41 procent sammenlignet med resultatet for samme måned sidste år, viser Boligsidens nye handelstal for april.

Alene på Fyn er der solgt 165 sommerhuse i perioden 1. januar til 30. april i år. Det er 42 flere end samme periode sidste år, altså en stigning på 34 procent, viser tal, Boligsiden har trukket for Fyens Stiftstidende.

Sommerhussalget på landsplan i april sætter samtidig rekord.

- Vi har ikke set et højere antal solgte sommerhuse på en enkelt måned i de seneste 10 år. Samtidig udgør april-handlen over halvdelen af det samlede sommerhussalg i første kvartal af 2020, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Efterspørgslen på sommerhuse er stor, og det stigende salg sker i et marked, hvor det samlede udbud er på det laveste niveau i 10 år. Dét, kombineret med de fortsat lave renter, skaber ekstra gang i salget.

- Mange købere har måske leget med tanken om et sommerhus længe, og de vælger at slå til nu, hvor en ferie i udlandet har lange udsigter. Samtidig gør de lave renter købet af bolig nummer to muligt for mange. Sommerhuset er med andre ord rykket op i toppen af mange danskeres ønskelister, og danskerne r klar til at handle hurtigt, når det drejer sig om de billige sommerhuse, siger Birgit Daetz.

Annonce

Salget af huse og ejerlejligheder daler

Imens salget af sommerhuse brager afsted, er salget af huse og ejerlejligheder gået i den anden retning. Salget af villaer og rækkehuse i april er faldet med 19 procent sammenlignet med april måned sidste år, og for ejerlejlighederne er der tale om et fald på 31 procent i samme periode.

- Den opbremsning, som vi så i handelsaktiviteten for huse og ejerlejligheder umiddelbart efter den delvise nedlukning af Danmark, er fortsat ind i april. Her er flere boligkøberne stoppet op for at tænke sig om og for at følge, hvad krisen ville bringe med sig, siger Birgit Daetz.

Handelstallene for de første uger i maj indikerer dog, at købelysten er ved at vende tilbage.

- Det er endnu for tidligt at sige noget med sikkerhed, for tingene kan stadig ændre sig på ganske kort tid, men lige nu ser vi faktisk en stigning i salget af både huse og ejerlejligheder, siger hun.

Salget af villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder lå i sidste uge højere end niveauet for samme uge i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce