Annonce
Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

April satte rekord i antallet af solgte sommerhuse - også på Fyn. Udbuddet kan dog ikke følge med efterspørgslen, melder Boligsiden.dk. Foto: Lasse Hansen
Der er markant færre sommerhuse at vælge imellem på Fyn sammenlignet med maj sidste år, viser ny tal fra Boligsiden.dk. Også det samlede udbud af lejligheder og rækkehuse er faldet.
Annonce

Der er rift om sommerhusene på Fyn.

Alligevel er antallet af fynske sommerhuse til salg ved indgangen til juni 33 procent lavere end på samme tidspunkt sidste år. I rene tal svarer det til, at køberne i øjeblikket har cirka 203 færre sommerhuse at vælge imellem end ved sommerens begyndelse sidste år. På landsplan, hvor tendensen er den samme, drejer det sig om 3.600 færre sommerhuse.

Det viser Boligsidens nye udbudstal for primo juni.

- Det svarer til, at hver tredje sommerhus er forsvundet fra markedet. Det er et markant fald, som er udløst af en yderligere markant stigning i salget, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ifølge Birgit Daetz faldt antallet af nye sommerhuse til salg markant efter coronanedlukningen. Siden da er sælgerne vendt tilbage til markedet, hvilket betyder, at niveauet for nye sommerhuse til salg nu ligger højere end på samme tidspunkt i de foregående år. Samtidig er salget steget voldsomt i de seneste uger.

- Sagt med andre ord kommer der ganske enkelt ikke nok nye varer på hylderne i takt med den hastighed, som sommerhusene bliver solgt i lige for tiden, forklarer hun.

Alene i løbet af den sidste måned er det samlede udbud af sommerhuse faldet med otte procent.

Annonce

Færre huse og lejligheder at vælge imellem

Imens sommerhusene skriver deres eget kapitel i boligmarkedets historie, er de øvrige boligtyper også præget af et lavt udbud.

Kigger man på villaer og rækkehuse, er der tale om et fald på knap 12 procent i det samlede udbud sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Og retter man fokus mod ejerlejlighederne, har køberne her fået knap 14 procent færre at vælge imellem det seneste år.

- Normalt ser vi en stigning i udbuddet igennem foråret, men den stigning satte corona en stopper for i år. Vi så tværtimod et brat fald i antallet af nye boliger til salg efter nedlukningen af Danmark. Det fald er nu igen vendt til en lille stigning for husenes vedkommende, imens ejerlejlighederne mangler det sidste for at nå op på tidligere års niveau, siger Birgit Daetz og tilføjer:

- Men når vi samtidig ser en stigning i salget, som vi har gjort i de seneste uger, så skal der væsentlig flere nye boliger på markedet for at indhente det forsømte, og der er vi ikke nået til endnu.

Aktuelt er der samlet cirka 9.200 færre boliger til salg i Danmark end på samme tidspunkt sidste år. Det svarer til et fald på knap 15 procent. Og alene i den sidste uge er udbuddet faldet med cirka 400 boliger.

- Det er det stigende salg, der er forklaringen bag. Men samtidig er det også værd at huske på, at udbuddet af boliger var lavt allerede inden corona og har været det igennem længere tid. Det meget lave udbud har altså ikke kun rod i coronakrisen, men også i den eksplosive handelsaktivitet, der var i efteråret og i starten af 2020, siger Birgit Daetz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce