Annonce
forside

Rekord stort tuk-tuk-træf på Ærø

Søren Lyngbjørn har kørt tuk-tuk siden 2008.

Mere end 40 deltagere på årets tuk-tuk-træf på Ærø

Det 6. tuk-tuk-træf på Ærø er i fuld gang, og igen i år slår træffet deltagerrekord. Flere end 40 tuk-tuk'ere fra ind- og udland deltager i træffet. De fleste kommer fra Danmark, men der er også deltagere fra Tyskland og Norge.

- Vi er glade for den store tilslutning. Vi har jo egentlig ikke så meget til fælles ud over vores tuk-tuk'ere, siger Peter Bjørn Hviid, der er arrangør af træffet.

Annonce
Peder Pedersen fra Nyborg har opfundet sin egen tuk-tuk-camplet. Han har købt et gammelt Gimle-telt og sat det ovenpå en tailer. Teltet skal indvies på Ærø, hvor han skal overnatte sammen med sin kæreste.

Kommer helt fra Norge

En nordmand, som bor nord fra Oslo, har taget turen til Ærø.

- Jeg kørte i bil til Larvik med min tuk-tuk på en trailer, hvor jeg tog færgen Larvik-Hirtshals. Og så har jeg kørt i min tuk-tuk ned gennem Jylland og til Ærø. Jeg tog en overnatning på vejen hos en ven i Vejle, fortæller Thorgeir Bull.

Hvis man vil nå at se de flotte trehjulede køretøjer, kan man lørdag den 6. juni klokken 15.00 få syn for sagen, når træfdeltagerne mødes med Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) på Torvet i Ærøskøbing.

Ellers holder træfdeltagerne til på campingpladsen i Ærøskøbing.

Træffet afsluttes søndag og næste års træf afholdes i uge 23.

Det har taget nordmanden Thorgeir Bull to dage at køre fra Hirtshals til Ærø i sin tuk-tuk. Han bor nord for Oslo, og kørte i bil med sin tuk-tuk på en trailer til færgen Larvik-Hirtshals.
Lars Bech Nygaard var udsat for en alvorlig ulykke i sin tuk-tuk i 2013, hvor han fik en andengradsforbrænding på ryggen. Men det har ikke afholdt ham fra at købe en ny tuk-tuk.
Lars Bech Nygaard fik en alvorlig andengradsforbrænding på ryggen i forbindelse med en trafikulykke i sin tuk-tuk i 2013.
Søren Lyngbjørn har sat en plys-pirat-hvalros fast på sin tuk-tuk. - Den passer på mig, siger han med et smil.
Arrangøren af det ærøske tuk-tuk-træf, Peter Bjørn Hviid, har lavet en eksotisk indendørs dektoration i sin tuk-tuk.
Her er de to mænd, der i sin tid startede tuk-tuk-træffet på Ærø tilbage i 2010. Fra venstre Søren Lyngbjørn. Til højre Peter Bjørn Hviid.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce