Annonce
Fyn

Rekord mange indsamlere: Jannie kimer dørklokker for at støtte BørneTelefonen

Nedlukningen i foråret betød, at mange børn kom i klemme, skriver Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i en pressemeddelelse. Sager blev sat på pause, børn blev isoleret i hjem med misbrug og vold, og problemer med selvskade og angst blussede op. Det understrede behovet for BørneTelefonen. Søndag samler Jannie Ringtved ind til sagen. Privatfoto.
Omkring 9000 frivillige, flere end nogensinde før, har meldt sig til at samle ind i dag til fordel for Børns Vilkår og BørneTelefonen. Jannie Ringtved er en af dem.
Annonce

9000 frivillige ringer søndag den 18. oktober på dørklokker over hele landet for at samle ind til Børns Vilkår. Det er rekordmange. En af indsamlerne er 52-årige Jannie Ringtved fra Odense, som i mange år har støttet organisationen med et fast månedligt bidrag.

- Jeg har støttet Børns Vilkår i mange år, fordi jeg synes, det er en vigtig sag, siger hun.

I år bliver første gang hun skal fra dør til dør med indsamlingsbøssen, og under armen tager hun en veninde og hendes søn. Så er turen hyggeligere.

Pengene fra indsamlingen er i år øremærket BørneTelefonen og skal sikre, at flere børn kan få hjælp. Det er især denne sag, der trækker Jannie Ringtved ud ad døren.

- Jeg vil næsten sige, at det er den eneste måde, man får fat på de unge og børn, som sidder derude og som ikke har andre steder at gå hen, siger hun.

Børns Vilkårs landindsamling

Børn Vilkår afholder landsindsamling søndag den 18. oktober 2020

De indsamlede midler går til at drive og udvikle BørneTelefonen.

BørneTelefonen har eksisterede siden 1987 og har åbent alle dage året rundt.

Det er både muligt at støtte indsamlingen kontant og via MobilePay.

Indsamlere har mulighed for kun at bede om støtte via MobilePay, hvis de er mest trygge ved det.

Og behovet for den ekstra støtte er stort. Sidste år havde BørneTelefonen 55.000 samtaler med børn og unge, men ekstra 140.000 forblev ubesvarede på grund af kø på telefonlinjerne.

- Det er aldrig børns skyld, når de bliver svigtet af dem, der burde give dem tryghed, og det kræver mod for børn at række ud efter hjælp. Derfor er det også utroligt vigtigt, at vi er der til at besvare deres opkald. Men lige nu modtager vi langt flere henvendelser, end vi kan besvare, skriver Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i en pressemeddelelse.


Meget i mit liv kunne have ændret sig, hvis jeg havde haft mulighed for at ringe et sted hen.

Jannie Ringtved, indsamler til fordel for Børns Vilkår


Derfor skal pengene blandt andet gå til rekruttering og uddannelse af frivillige rådgivere.

Da Jannie Ringtved var barn, var der ikke noget, der hed BørneTelefonen. Derfor er hun glad for, at børn og unge har den mulighed i dag.

- Jeg vil sige, at der er meget i mit liv, der kunne have ændret sig, hvis jeg havde haft mulighed for at ringe et sted hen, siger hun.

På BørneTelefonen kan børn vende både store og små problemer. Det kan være alt fra kærestesorger til mobning til misbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce