Annonce
Gear

Rekord for femte år i træk?: Bilsalget i fortsat vækst

Peugeot 208 har overhalet Volkswagen Up som den bedst sælgende bilmodel herhjemme. De to solgte i april henholdsvis 831 og 535 styk. Til gengæld blev der bare solgt en enkelt Ferrari California i april - men med en prislap på 4,3 millioner kroner koster den i runde tal også det samme som 50 Up-modeller. Arkivfoto

Bilsalget fortsætter på et ganske højt niveau, og man aner så småt muligheden for, at det samlede salg kan sætte rekord for femte år i træk.

Personbilssalget lå med 19.865 solgte enheder i april 3,7 procent over niveauet i marts (19.156) og hele 17 procent over april-salget sidste år. Og ser man på salget af personbiler i årets første fire måneder, ligger det 8,3 procent over sidste år.

Også salget af varebiler er inde i en ganske positiv stime, idet april med et plus på to procent blev på niveau med marts. Sammenlignet med april sidste år er stigningen imidlertid på 19 procent, og år til dato er salget af varebiler 17,6 procent højere end sidste år.

Annonce

Et tegn på vækst

For lastbilerne resulterede april i 444 solgte modeller, hvilket er på niveau med sidste år. Salget er knap 12 procent under marts-salget, men for årets fire første måneder er der tale om en stigning på 6,4 procent.

- Udviklingen er absolut tilfredsstillende. Salget ligger på et højt niveau, og det er godt for branchen, men ikke mindst er det her også et tydeligt signal om, at der er vækst i hele landet, forklarer Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Han peger på, at salget af nye og moderne biler bidrager til en reduktion af CO2-udledningen.

Vil ændre afgifterne

- Desuden er nyere biler betydeligt mere sikre i trafikken, og derfor vil det stigende salg have en positiv indvirkning på trafiksikkerheden, fortæller han.

Det samlede salg af elbiler i april blev på bare 24 eksemplarer, sammenlignet med 145 styk i april 2015.

I de første fire måneder af 2016 er der solgt 135 elbiler - og holder man det op mod de 711 biler, der blev solgt i samme periode sidste år, er der tale om et kraftigt fald. Faktisk er salget af elbiler på under en femtedel af, hvad det var inden årsskiftet, hvor der blev lagt afgifter på de eldrevne modeller.

- Vi mener fortsat ikke, at den nuværende måde at beskatte biler på i Danmark er den rigtige. Der er behov for en generel nytænkning af afgifterne, så vi får en mere intelligent beskatning, der tager udgangspunkt i bilens påvirkning af miljø og trafiksikkerhed. Det kunne være en afgift baseret på bilens CO2-udledning, pointerer Gunni Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce