Annonce
Sport

Rejste sig: Odense Håndbold tæver polakker

Odense Håndbold topper EHF Cuppens gruppe C med fire point efter to kampe. Her målvogter Tess Wester og Nadia Offendal i omfavnelse efter lørdagens sejr. Foto: Birgitte Carol Heiberg
De fynske ligakvinder topper deres gruppe i EHF Cup efter en storsejr 35-18 over polske MKS Lublin, som lørdag blev kørt over i Odense Idrætshal.

Håndbold: Lørdag rejste Odense Håndbold sig efter tirsdagens skuffende nederlag til Viborg HK i den hjemlige liga, da polske MKS Lublin blev knust på hjemmebane med 35-18 i EHF Cuppens anden runde i gruppespillet.

Odense Håndbold kom godt for start, hvor både Nycke Groot og Mie Højlund lagde ud med hurtige kropsfinter, der efterlod polakkerne rundtossede på gulvet i Odense Idrætshal.

Generelt så polakkerne tunge ud i både tanke og handling, hvilket også hurtigt manifesterede sig på måltavlen, hvor Odense Håndbold førte med 10-3 efter 10 minutter.

Annonce

Odense Håndbold-MKS Lublin 35-18 (18-13)

EHF Cuppens gruppespil

Kampens gang: 4-2, 9-3, 13-4, 14-7, 17-9, 18-13, 21-13, 23-15, 25-16, 29-17, 32-17, 35-18

Mål: Nadia Offendal 6, Nycke Groot 5, Stine Jørgensen 4, Kathrine Heindahl 4, Mie Højlund 4, Sara Hald 3, Suzanne Bækhøj 2, Ingvild Bakkerud 2, Trine Østergaard 2, Nathalie Hagman 2, Jessica Quintino 1.

Bedste spiller: Mie Højlund.

Udvisninger: Odense Håndbold: 3 MKS Lublin: 2.

Tilskuere: 1688.

Dommere: Marija Ilieva og Silvana Karbeska fra Nordmakedonien

Næste kamp: Udebane onsdag 15. januar mod Randers HK klokken 19.00 (ligaens grundspil).

Comeback til Quintino

Det blev ikke nemmere for polakkerne, som halvlegen skred frem, hvilket tydeligt gav anledning til frustration hos MKS Lublins store træner, Robert Lis, der nåede 128 landskampe for det polske landshold.

Med godt 10 minutter tilbage af første halvleg fik dagens 1688 tilskuere endnu mere at juble over, da brasilianske Jessica Quintino fik comeback efter sin graviditet.

Den tilbagevendte fløjspiller fik dog en lidt blandet start, da hun i et par omgange ikke formåede at bremse polske kontraer samt blev godt og grundigt tørret af Dominika Wieckowska, der sendte Jessica Quintino ud efter pølser med en hurtig kropsfinte.

Selvom Odense Håndbold havde fuldstændig styr på polakkerne, så var det tydeligt, at Karen Brødsgaard tropper begyndte at fjerne foden fra gaspedalen.

Flere lette bolde blev smidt væk, og pludselig var hjemmeholdets føring på 11 mål svundet ind til kun fem ved pausen.

Mange udskiftninger i kampen

En markant årsag til Odense Håndbolds svingende spil i første halvleg skyldtes mange udskiftninger undervejs, hvor det var tydeligt, at trænerteamet Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen udnyttede lørdagens kamp til at give spilletid til flere breddespillere.

Den tilgang fortsatte ind i anden halvleg, hvor fløjene var besat af Jessica Quintino og Suzanne Bækhøj.

Alligevel var det som om, at den midlertidige trænerduo havde brugt pausen på at snakke noget koncentration ind i Odense-truppen.

For selvom de orangeklædte fortsat begik en del spillemæssige fejl, så kunne polakkerne ikke følge med det fynske tempo, som kvalte den sidste spænding i kampen.

Træner Karen Brødsgaard var tilfreds med, at flere Odense-spillere fik spilletid mod MKS Lublin. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Heindahl vil til Rusland

Odense Håndbold vandt således stensikkert med 35-18, men selvom mange tilskuere på vej ud af hallen talte om, at det var en velbesøgt træningskamp, så var Karen Brødsgaard af en anden opfattelse.

- I vores situation kan vi ikke tillade os at tage let på kampene eller kalde dem for træningskampe. Vi har mange ting, som vi i hverdagen går og arbejder med, og derfor skal vi spille igennem i alle kampe, sagde Brødsgaard.

I torsdag blev det proklameret, at syv spillere forlader Odense Håndbold, når sæsonen er slut.

En af dem er nyborgenseren Kathrine Heindahl, der forklarer bruddet med Odense med, at hun ønsker sig et udenlandseventyr.

- Klubben ville have en afklaring omkring min situation, og da jeg ikke kunnet give den et klart svar, blev vi enige om, at vi skulle skilles. Jeg vil rigtigt gerne prøve udlandet, efter jeg nu har spillet i ligaen i 10 år. Jeg vil gerne møde nye kulturer og nye hold, sagde Kathrine Heindahl.

De fleste ville nok tippe de afgående Odense-spillere til enten at tage turen til Frankrig eller Tyskland.

Det gælder dog ikke for Kathrine Heindahl, som gerne vil langt væk.

- Sverige, Norge og Tyskland er nok for dansk til mig. Jeg er heller ikke skræmt over et sted som Rusland, som jeg godt kunne se mig selv i, hvis jeg får det rette tilbud. Derudover kunne Rumænien, Ungarn og Frankrig også være interessant, sagde Kathrine Heindahl

Med lørdagens sejr topper Odense Håndbold gruppe C med fire point for to kampe.

1688 tilskuere havde lørdag fundet frem til Odense Idrætshal. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce