Annonce
Rejser

Rejsetendens: Mindre luksus og færre flyrejser kan gøre det

Nogle unge ønsker at sætte et mindre CO2-aftryk, når de rejser, så de vælger nære rejsemål og bor måske også på hostel, hvor de møder jævnaldrende, som de kan dele oplevelser med. Foto: Colourbox
Rejsebranchefolk ser en tendens til, at i hvert fald nogle turister er parate til mindre luksus, at rejse med tog eller bus frem for fly og at gå efter særlige oplevelser.

Rejsemål tættere på Danmark, billige overnatninger, bus eller tog frem for fly.

Noget tyder på, at i hvert fald en del af danske rejsende - især de unge - tænker i de baner.

Eller som Lars Thykier, direktør i Danmarks Rejsebureau Forening udtrykker det:

"En af de ting, jeg ser vinder ind, er, at less is more. De rejsende har ikke længere helt så meget fokus på luksus, mindre er o.k. Samtidig er det blevet vigtigere at komme ud og opleve det lokale miljø i området, man besøger, især for millennials (født mellem 1980 og 2000, red.) og generation Z, og det vil for eksempel sige at få særlige oplevelser med hjem."

A&O Hostels, som netop henvender sig til rejsende, som ikke har lyst til at bruge en mindre formue på overnatning, har ud over Lars Thykier spurgt en række danske rejsearrangører om deres syn på, hvordan rejsendes adfærd vil være i den nærmeste fremtid.

Hos Jysk Rejsebureau, som sender kunder ud til stort set alle dele af verden, siger direktør Niels Amstrup:

"I 2020 vil interrail sandsynligvis opleve en renæssance. Det handler om CO2-aftryk. Trods det er de unge fortsat glade for at tage på oversøiske fællesrejser. Vi forudser også en tendens til, at grupperejser for skoler, højskoler, efterskoler, gymnasier og universiteter i højere grad vælger rejsedestinationer tæt på. Flyrejser til Spanien byttes ud med bustur til Berlin. Ønsket om lavt CO2-aftryk kan spille ind her.

Kasper Rønnow, direktør i A&O Hostels:

"Vi modtager stadig flere grupper, yngre familier samt unge, som bliver tiltrukket af det enkle i at overnatte på et hostel til en femtedel af den normale pris. Det billede tror vi kun bliver endnu tydeligere i 2020. Andre hostels som for eksempel Cabinn vokser også."

Steen Albrechtsen, pressechef i Albatros Travel:

"Tog- og busture får en renæssance, fordi folk vil se noget undervejs. man kan lige så godt tage toget til Berlin som at flyve, men ikke længere end til Alperne - så begynder det at blive en udfordring. Tanken om at advokat Jensen bruger tre dage på en tur til Rom er ikke gangbar.

Annonce
Kasper Rønnow, direktør i A&O Hostels: "Det er blevet vigtigere for mange, især unge, ikke at svine med ressourcerne. Mange er tilfredse med en funktionel hotelløsning med en seng, wi-fi, bar og morgenmad." Foto: A&O Hostels
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce