Annonce
Nyborg

Rejsegilde: Gæsterne snusede til penthouse-lejlighederne

Tæt ved vandet er ingen overdrivelse, når det handler om Pædagogernes Pensions byggeri i den gamle færgehavn i Nyborg. Foto: Michael Bager

Pædagogernes Pension har sat de første lejligheder til salg på færgehavnen i Nyborg. Torsdag fik gæsterne ved rejsegildet mulighed for at se havnen lidt fra oven.

Nyborg: Der var håndværkere, byggechefer, naboer, nysgerrige, arkitekten, ejendomsmægleren, folk fra bygherren, Pædagogernes Pension, og nogen oppe fra kommunen. Og så var der faktisk også nogle stykker, der var med, fordi de overvejer, om de skulle slå til og købe en af penthouse-lejlighederne på toppen af byggeriet.

Pædagogernes Pension holdt torsdag rejsegilde for deres havnebyggeri, der for tiden skyder op i rekord-tempo på Midtermolen i Nyborg gamle færgehavn.

Gæsterne hørte på taler og spiste røde pølser i et hjørne af byggepladsen, mens betonkanonerne holdt i kø lige ved siden af. Men rejsegildet bød også på en tur op i den blok, som er længst fremme, og på toppen var der blandt andet mulighed for at gå rundt i to af de penthouse-lejligheder, der allerede er sat til salg via Home i Nyborg.

Det hele står endnu i rå beton, men udsigten fra lejligheden og den store tagterrasse fik man et klart indtryk af. Den fejler slet ikke noget, og det er udsigt til vand på tre sider: Ind over marinaen mod vest, ned mod Tårup mod syd, og hvis man står på tæ'r, kan man mod øst se Storebælt og begge broer.

Penthouse-lejlighederne sælges til priser fra 4,35 til 4,5 millioner, og hvis man synes det er for voldsomt, kan man glæde sig over, at langt de fleste lejligheder i byggeriet bliver leje-lejligheder. De bliver først for alvor udbudt sidst på året, men 600 familier er skrevet op som interesserede i de i alt 62 boliger.

- Da jeg først fik præsenteret muligheden for at bygge i Nyborg, sagde jeg pænt nej tak, fremhævede direktør Ib Jansholt fra Pædagogernes Pension i sin tale ved rejsegildet.

Men siden har han fået et andet syn på mulighederne i Nyborg, og pensionskassen er stadig helt overvældet over interessen for deres byggeri i færgehavnen.

Annonce
Pædagogernes byggeri i forgrunden, Vesterhavnen i baggrunden. Der er masser af havneboliger i Nyborg, men interessen er stor, og 600 familier er skrevet op til en lejlighed pås Pædagogernes Pension. Foto: Michael Bager
Gæsterne ved rejsegildet i Nyborg i går, fik mulighed for tur op i penthouse-lejlighederne på toppen af det nye byggeri. Foto: Mogens Rasmussen.
Penthouselejlighederne på toppen af Pædagogernes byggeri i færgehavnen er ret spektakulære med højt til loftet og flere niveauer. Foto: Mogens Rasmussen.
Rejsegildet er en fest for håndværkerne. Der går omkring 50 mand på byggepladsen på Midtermolen for tiden. Foto: Mogens Rasmussen.
Direktør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, holdt tale og sagde på gensyn i efteråret 2019, når byggeriet er færdigt. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce