Annonce
Nyborg

Regstrup vil hedde Rejstrup: Andre kæmper også

Rejstrup hed det, da dette skilt blev fremstillet. Og det bør det hedde igen, mener borgere i Aunslev/Regstrup-området. Foto: Mogens Rasmussen.
Borgerne, der ønsker stednavnet Rejstrup genindført, er ikke ene om at kæmpe den type kampe. På Vestfyn forsøger lokale at ændre Torøhuse til Thorøhuse.

Rejstrup/Thorø: Skal det idylliske fiskerleje syd for Assens hedde Thorøhuse eller Torø Huse?

Det er spørgsmålet på Vestfyn, hvor Thorøhuse Bylaug sidste år gik i kamp for at få den gamle stavemåde tilbage. Beboerne i den lille by ønsker altså, lige som folk omkring Aunslev, at vende tilbage til en ældre form end den stavemåde, som er blevet den officielle.

Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens har fulgt sagen om Torø Huse, og blandt andet har man talt med formanden for Stednavneudvalget, der slår fast, at det med tiden er blevet lidt nemmere at få godkendt en stavemåde, som på en eller anden måde støder mod regelsættet for den slags.

Rikke Steenholt Olesen siger, at "elastikken er med årene også blevet længere og længere - eller løsere eller løsere". Og med det mener hun, at forslag, der tidligere ville være afvist, måske i dag kan lade sig gøre.

For nylig var Stednavneudvalget gennem en meget svær beslutningsproces, hvor det til slut accepterede navnet Kramnitze. Det hed tidligere Kramnitse - på Lolland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce