Annonce
Udland

Regnvejr truer med at skylle jordiske rester væk i Californien

Retsmedicinerne Kyra Stull (i midten) og Tatiana Vlemincq (til højre) leder efter jordiske rester af omkomne i et hjem, der er blevet ødelagt af branden Camp Fire i Paradise i det nordlige Californien.

Regnvejr kan vanskeliggøre søgningen efter omkomne personer, men også hjælpe med at slukke Californiens brand.

Et varslet regnvejr truer redningsarbejdet efter en dødelig brand, der har hærget i Californien i knap to uger.

Eftersøgningshold i det nordlige Californien intensiverer derfor jagten på omkomne, inden regnen vil kunne skylle de jordiske rester af yderligere brandofre væk.

Siden branden brød ud den 8. november, er 77 personer bekræftet omkomne. Men eftersøgningen og identifikationen af de døde er vanskelig, da der i flere tilfælde kun er meget små knoglefraktioner tilbage af de omkomne.

Regnvejret vil omvendt kunne hjælpe brandvæsenets kamp mod branden, som søndag er 55 procent under kontrol.

I området omkring byen Paradise, der er så godt som jævnet med jorden af flammerne, deltager omkring 400 i eftersøgningsarbejdet.

I grupper af ti personer, der assisteres af både frivillige og sporhunde, går de fra det ene nedbrændte hus til det næste i jagten på omkomne i de forkullede ruiner.

Med omkring 1000 savnede efter branden frygtes dødstallet fortsat at stige betragteligt. Myndighederne håber dog, at mange af de savnede er flygtet fra flammerne og ikke er klar over, at de står på listen.

Sheriffen i Butte County, Kory Honea, udtrykker bekymring for, om det er muligt at gennemsøge alle de nedbrændte huse, før regnen kommer.

- Så meget som jeg ville ønske, at vi kunne nå at gennemgå det hele, inden regnen kommer, så er jeg ikke sikker på, at det er muligt, siger han.

Det er derfor "muligt" at myndighederne aldrig vil kende det præcise dødstal efter branden, lyder det fra sheriffen.

En af de frivillige, der hjælper med eftersøgningsarbejdet, er 50-årige Robert Panak. Han siger til nyhedsbureauet AP, at han prøver at holde modet oppe under det opslidende redningsarbejde.

- Jeg prøver at tænke positivt, og på at vi kan bringe afklaring til de pårørende, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce