Annonce
Assens

Regnvandsbassin: Arbejdet fortsætter i denne uge

Det bliver lige så godt som på billedet. Assens Forsyning tager i denne uge fat på at færdiggøre arbejdet med udvidelse af regnvandsbassinet ved Mosevangen. Arkivfoto: Assens Forsyning
Konkurs hos entreprenøren satte alt spildevandsarbejde i Haarby i stå. Men i denne uge er Assens Forsyning klar til at færdigøre det regnvandsbassin, som Michaels Maskinstation var begyndt på før konkursen.

Haarby: Alt arbejde med at udvide regnvandssøen mellem Mosevangen og Stadion i Haarby stoppede brat, da entreprenøren, Michaels Maskinstation fra Brylle, gik konkurs først i august. Og Assens Forsyning stod med et hul i jorden, der ikke var hegnet ind, da maskiner og andet materiel var hentet af konkursboet. Ud over, at indhegningen blev genetableret, er der ikke sket noget på området siden, mens man har ventet på svar fra syn og skøn afholdt med entreprenøren.

Mange omkringboende har ganske givet glædet sig til, at arbejdet blev færdiggjort, så de igen kunne færdes på området.

Nu sker der noget, oplyser Gert Hylbæk Nielsen, kommunikationsmedarbejder i Assens Forsyning.

Annonce

Nyt udbud

Mens kloaksepareringen på 10 veje i byen skal i nyt udbud blandt dem, der gav tilbud på det, da Michaels Maskinstation vandt opgaven - det er reglen, når en entreprenør ikke har levet op til sine forpligtelser - så vil Assens Forsyning selv gøre regnvandsbassinet færdigt, og arbejdet begynder i denne uge.

- Det kan ikke gøres færdigt i vinterhalvåret, og arbejdet er af en størrelse, som vi selv kan lave. Vi skal have det afsluttet, så folk kan komme til at færdes på stedet igen, men vi har skullet vente på at få adgang til pladsen, siger Gert Hylbæk Nielsen.

Separeringsarbejdet på Skolevej, Syrenvej, Birkevej, Æblehaven, Algade, Akkerupvej, Sportsvej, Roesbjergvej, Trunderupvej og Stærmosevej påbegyndes, når det nye udbud er gennemført. Assens Forsyning håber, at det bliver i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce