Annonce
Debat

Regnefejl. Egen medicin

Annonce

Lokaldebat: Den politiske og administrative ledelse hyrede BDO til at finde de potentielle besparelserne i Assens Kommune på Social- og sundhedsområdet. BDO kom tilbage med beregninger, der viste uhyrlige besparelsesmuligheder i form af overflødig tid omregnet til personaleforbrug. Politikere og ledelsen kalder øvelsen for administrative besparelser. Sygeplejersker og sosu-assistenter skal fyres. Arbejdspladser skal nedlægges. Omsorgen og plejen for de ældre, syge og handicappede forringes.

Politikkerne ser glade til, for begrebet "administrative" betyder for dem, at de ikke behøver tage ansvar. Den administrative ledelse har jo selv sagt, at det er muligt at finde besparelserne.

Sygeplejersker og sosu-assistenter har peget på de uholdbare beregninger og fremført gode begrundelser, bl.a. at flere ældre holdes hjemme for at undgå dyre hospitalsindlæggelser.

Men når den politiske og administrative ledelse bliver opmærksom på en "regnefejl" på 3 mio. kr., er der ikke plads ved håndvasken. Så er undskyldningen, at budgetprocessen har været presset, at der ikke har været ordentlig tid.

Når det derimod er sygeplejersker og sosu-assistenter, der presses på tid, så kan det medføre fejl, der er livstruende for de ældre.

Er det ikke på tide, at politikere og den administrative ledelse i Assens Kommune overvejer nok engang? Eller fortsætter den politiske kynisme og nedskæringen af velfærden for de ældre, syge og handicappede blot?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce