Annonce
Debat

Regnefejl. Egen medicin

Lokaldebat: Den politiske og administrative ledelse hyrede BDO til at finde de potentielle besparelserne i Assens Kommune på Social- og sundhedsområdet. BDO kom tilbage med beregninger, der viste uhyrlige besparelsesmuligheder i form af overflødig tid omregnet til personaleforbrug. Politikere og ledelsen kalder øvelsen for administrative besparelser. Sygeplejersker og sosu-assistenter skal fyres. Arbejdspladser skal nedlægges. Omsorgen og plejen for de ældre, syge og handicappede forringes.

Politikkerne ser glade til, for begrebet "administrative" betyder for dem, at de ikke behøver tage ansvar. Den administrative ledelse har jo selv sagt, at det er muligt at finde besparelserne.

Sygeplejersker og sosu-assistenter har peget på de uholdbare beregninger og fremført gode begrundelser, bl.a. at flere ældre holdes hjemme for at undgå dyre hospitalsindlæggelser.

Men når den politiske og administrative ledelse bliver opmærksom på en "regnefejl" på 3 mio. kr., er der ikke plads ved håndvasken. Så er undskyldningen, at budgetprocessen har været presset, at der ikke har været ordentlig tid.

Når det derimod er sygeplejersker og sosu-assistenter, der presses på tid, så kan det medføre fejl, der er livstruende for de ældre.

Er det ikke på tide, at politikere og den administrative ledelse i Assens Kommune overvejer nok engang? Eller fortsætter den politiske kynisme og nedskæringen af velfærden for de ældre, syge og handicappede blot?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce