Annonce
Faaborg-Midtfyn

Regnede med fremgang, men gik tilbage: - Det er mega skuffende

Den radikale spidskandidat Søren Hansen har svært ved at finde en grimasse, der kan passe, da han sammen med sin partifælle Anna Mette Skov Borring ser valgresultatet fra hans hjemstavn, Horne, tikke ind på storskærmen på rådhuset i Ringe. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Radikale Søren Hansen ærgrer sig over, at hans parti mistede et mandat trods en lille fremgang, men han glæder sig over posten som anden viceborgmester og en plads i Økonomiudvalget.

Faaborg-Midtfyn: Der var radikal fremgang på 0,3 procentpoint ved kommunalvalget, hvor partiet fik 5,3 procent af stemmerne. Men den lille fremgang blev til en halvering i antal medlemmer af kommunalbestyrelsen, da Radikale gik fra to mandater til kun ét mandat.

- Sidste gang var vi heldige at få et ekstra mandat i det valgtekniske samarbejde, men i år faldt det anderledes ud, siger Søren Hansen, hvis parti var i valgforbund med SF, der fik to mandater, og Enhedslisten, der fik et mandat.

- Det var mega skuffende. Jeg havde regnet med fremgang i Horne.

Søren Hansen, Radikale Venstre

Søren Hansen, der blev valgt med 375 personlige stemmer, kan dog glæde sig over, at han i den nye kommunalbestyrelse får titlen som anden viceborgmester samt en plads i Økonomiudvalget.

Annonce

- Det er vigtige områder for Radikale Venstre, siger Søren Hansen, der til daglig arbejder som skoleleder for Brobyskolerne.

Farvel til partifælle

Men den 48-årige radikale politiker ærgrer sig over, at han ikke længere skal have sin partifælle, 63-årige Anna Mette Skov Borring, med i kommunalbestyrelsen.

- Jeg kommer til at savne samarbejdet med Anna Mette. Det er ærgerligt, at vi ikke fortsat kan have to medlemmer af kommunalbestyrelsen, siger Søren Hansen.

Han måtte også selv notere en tilbagegang i antallet af personlige stemmer. Ved valget for fire år siden fik han under navnet Søren Hillers 455 stemmer, men denne gang måtte han nøjes med 375. Og på hans hjemmebane i Horne gik hans parti tilbage med 2,7 procentpoint.

- Det var mega skuffende. Jeg havde regnet med fremgang i Horne, sagde Søren Hansen tidligere på aftenen, da resultatet fra Horne tikkede ind på rådhuset i Ringe.

Anna Mette Skov Borring, som fik næstflest radikale stemmer, øgede sit stemmetal fra 295 til 324 stemmer. Men det var ikke nok for Anna Mette Skov Borring fra Årslev til at komme ind denne gang.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Odense For abonnenter

Overfald med peberspray, knive, golfkøller, støvsugerrør og en syl blev forhindret: Grupperinger i Vollsmose jagter stadig hinanden

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Middelfart

Helle giver en gastronomisk julehånd til trængte familier: - Nogle synes, det er rigtig flovt at bede om det

Annonce