Annonce
Nyborg

Regnbuens afløser får 75.000 kroner

Produktionsselskabet Damby & Wahlers opsætning af "End of the Rainbow" på Bastionen leverede røde tal i regnskabet og kun få røde lygter til de 14. forestillinger. Kultur- og Fritidsudvalget drosler ned på tilskud til arrangørerne, som har plan om at opføre forestillingen Company til efteråret. Arkivfoto: Sugi Thiru
Produktionsselskabet Damby & Wahlers får tilskud på 75.000 kommunale kroner til opsætning af forestillingen "Company" i efteråret. Det er mindre end en fjerdedel af de 350.000 kroner, som Nyborg Kommune slap til den første forestilling "End of the Rainbow".

Nyborg: 2000 gæster så ifølge produktionsselskabet Damby & Wahlers forestillingen "End of the Rainbow" på Bastionen i marts.

Men selv om de i alt 14 forestillinger med Betty Glosted og Keld Heick på scenen fik gode anmeldelser, så lå guldet ikke for enden af regnbuen. Kun få gange kunne folkene bag hænge de røde lygter ud.

Nyborg Kommune slap 350.000 kroner til forestillingen om Judy Garlands liv og levned. 200.000 kroner i direkte tilskud plus en underskudsgaranti på 150.000 kroner, som også kom til udbetaling.

Damby & Wahlers har lagt det noget turbulente forløb bag sig, hvor Betty Glosted først var dømt ude og senere inde igen. Nu arbejder parret hen imod efterårets satsning, forestillingen "Company".

Her opererer arrangørerne med et budget på 2,1 mio. kroner, som indeholder udgifter til blandt andet honorarer til skuespillere og leje af Bastionen.

Indtægter fra billetsalg er anslået til 1,1 mio. kroner, som skal spædes op med tilskud fra fonde samt offentlige midler - blandt andet et tilskud fra Nyborg Kommune på 150.000 kroner - for at regnestykket balancerer. En underskudsgaranti har parret ikke søgt om i denne omgang.

- Jeg kan sige, at det havde de heller ikke fået, hvis de havde søgt. Men vi vil gerne understøtte initiativet med halvdelen, altså 75.000 kroner, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V) og uddyber:

- Der er tale om et kæmpe setup og en stor satsning, hvor blandt andet Anette Heick er med. Samtidig er forestillingen med til at sætte Nyborg på landkortet.

Annonce

To forestillinger om året

Damby & Wahlers skriver i deres ansøgning til kommunen, at hverken scene eller produktionsselskab etableres hos det brede publikum med en enkelt vellykket forestilling og refererer til "End of the Rainbow."

- Hvis målsætningen om to professionelle produktioner om året skal lykkes, kræver det tålmodighed og fortsat opbakning fra dem, der støtter projektet - derfor denne ansøgning til Nyborg Kommune, lyder det i ansøgningen.

Til forskel fra den første forestilling, der kostede kommunen 350.000 kroner, så er det kommunale engagement denne gang på under en fjerdedel, nemlig 75.000 kroner. Midler, som hentes på Kulturkontoen, hvor der henstår omkring en kvart million kroner.

Forestillingen Company skal efter planen rulle hen over Bastionens scene i september og oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce