Annonce
Nyborg

Regnbuens afløser får 75.000 kroner

Produktionsselskabet Damby & Wahlers opsætning af "End of the Rainbow" på Bastionen leverede røde tal i regnskabet og kun få røde lygter til de 14. forestillinger. Kultur- og Fritidsudvalget drosler ned på tilskud til arrangørerne, som har plan om at opføre forestillingen Company til efteråret. Arkivfoto: Sugi Thiru
Produktionsselskabet Damby & Wahlers får tilskud på 75.000 kommunale kroner til opsætning af forestillingen "Company" i efteråret. Det er mindre end en fjerdedel af de 350.000 kroner, som Nyborg Kommune slap til den første forestilling "End of the Rainbow".

Nyborg: 2000 gæster så ifølge produktionsselskabet Damby & Wahlers forestillingen "End of the Rainbow" på Bastionen i marts.

Men selv om de i alt 14 forestillinger med Betty Glosted og Keld Heick på scenen fik gode anmeldelser, så lå guldet ikke for enden af regnbuen. Kun få gange kunne folkene bag hænge de røde lygter ud.

Nyborg Kommune slap 350.000 kroner til forestillingen om Judy Garlands liv og levned. 200.000 kroner i direkte tilskud plus en underskudsgaranti på 150.000 kroner, som også kom til udbetaling.

Damby & Wahlers har lagt det noget turbulente forløb bag sig, hvor Betty Glosted først var dømt ude og senere inde igen. Nu arbejder parret hen imod efterårets satsning, forestillingen "Company".

Her opererer arrangørerne med et budget på 2,1 mio. kroner, som indeholder udgifter til blandt andet honorarer til skuespillere og leje af Bastionen.

Indtægter fra billetsalg er anslået til 1,1 mio. kroner, som skal spædes op med tilskud fra fonde samt offentlige midler - blandt andet et tilskud fra Nyborg Kommune på 150.000 kroner - for at regnestykket balancerer. En underskudsgaranti har parret ikke søgt om i denne omgang.

- Jeg kan sige, at det havde de heller ikke fået, hvis de havde søgt. Men vi vil gerne understøtte initiativet med halvdelen, altså 75.000 kroner, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V) og uddyber:

- Der er tale om et kæmpe setup og en stor satsning, hvor blandt andet Anette Heick er med. Samtidig er forestillingen med til at sætte Nyborg på landkortet.

Annonce

To forestillinger om året

Damby & Wahlers skriver i deres ansøgning til kommunen, at hverken scene eller produktionsselskab etableres hos det brede publikum med en enkelt vellykket forestilling og refererer til "End of the Rainbow."

- Hvis målsætningen om to professionelle produktioner om året skal lykkes, kræver det tålmodighed og fortsat opbakning fra dem, der støtter projektet - derfor denne ansøgning til Nyborg Kommune, lyder det i ansøgningen.

Til forskel fra den første forestilling, der kostede kommunen 350.000 kroner, så er det kommunale engagement denne gang på under en fjerdedel, nemlig 75.000 kroner. Midler, som hentes på Kulturkontoen, hvor der henstår omkring en kvart million kroner.

Forestillingen Company skal efter planen rulle hen over Bastionens scene i september og oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce