Annonce
Nyborg

Regnbuens afløser får 75.000 kroner

Produktionsselskabet Damby & Wahlers opsætning af "End of the Rainbow" på Bastionen leverede røde tal i regnskabet og kun få røde lygter til de 14. forestillinger. Kultur- og Fritidsudvalget drosler ned på tilskud til arrangørerne, som har plan om at opføre forestillingen Company til efteråret. Arkivfoto: Sugi Thiru
Produktionsselskabet Damby & Wahlers får tilskud på 75.000 kommunale kroner til opsætning af forestillingen "Company" i efteråret. Det er mindre end en fjerdedel af de 350.000 kroner, som Nyborg Kommune slap til den første forestilling "End of the Rainbow".

Nyborg: 2000 gæster så ifølge produktionsselskabet Damby & Wahlers forestillingen "End of the Rainbow" på Bastionen i marts.

Men selv om de i alt 14 forestillinger med Betty Glosted og Keld Heick på scenen fik gode anmeldelser, så lå guldet ikke for enden af regnbuen. Kun få gange kunne folkene bag hænge de røde lygter ud.

Nyborg Kommune slap 350.000 kroner til forestillingen om Judy Garlands liv og levned. 200.000 kroner i direkte tilskud plus en underskudsgaranti på 150.000 kroner, som også kom til udbetaling.

Damby & Wahlers har lagt det noget turbulente forløb bag sig, hvor Betty Glosted først var dømt ude og senere inde igen. Nu arbejder parret hen imod efterårets satsning, forestillingen "Company".

Her opererer arrangørerne med et budget på 2,1 mio. kroner, som indeholder udgifter til blandt andet honorarer til skuespillere og leje af Bastionen.

Indtægter fra billetsalg er anslået til 1,1 mio. kroner, som skal spædes op med tilskud fra fonde samt offentlige midler - blandt andet et tilskud fra Nyborg Kommune på 150.000 kroner - for at regnestykket balancerer. En underskudsgaranti har parret ikke søgt om i denne omgang.

- Jeg kan sige, at det havde de heller ikke fået, hvis de havde søgt. Men vi vil gerne understøtte initiativet med halvdelen, altså 75.000 kroner, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V) og uddyber:

- Der er tale om et kæmpe setup og en stor satsning, hvor blandt andet Anette Heick er med. Samtidig er forestillingen med til at sætte Nyborg på landkortet.

Annonce

To forestillinger om året

Damby & Wahlers skriver i deres ansøgning til kommunen, at hverken scene eller produktionsselskab etableres hos det brede publikum med en enkelt vellykket forestilling og refererer til "End of the Rainbow."

- Hvis målsætningen om to professionelle produktioner om året skal lykkes, kræver det tålmodighed og fortsat opbakning fra dem, der støtter projektet - derfor denne ansøgning til Nyborg Kommune, lyder det i ansøgningen.

Til forskel fra den første forestilling, der kostede kommunen 350.000 kroner, så er det kommunale engagement denne gang på under en fjerdedel, nemlig 75.000 kroner. Midler, som hentes på Kulturkontoen, hvor der henstår omkring en kvart million kroner.

Forestillingen Company skal efter planen rulle hen over Bastionens scene i september og oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce