Annonce
Nordfyn

Regler for hunde i naturen

Hunde skal altid være i snor, hvis du går en tur i en offentlig eller privat skov. Foto: Christian Nordholt
I Naturbeskyttelsesloven og Hundeloven er det beskrevet, hvordan hunde må færdes i naturen.

Brødtekst

Annonce

Privatejet skov

Du må kun færdes på stier og veje, og din hund skal holdes i snor. Det er ikke tilladt at bevæge sig ind i skovbunden for at nyde din frokost. Du må færdes i private skove fra klokken 6 om morgenen til solnedgang.

Offentlig skov

I offentlige skove er det tilladt at færdes til fods overalt i skoven, og din hund skal altid holdes i snor. Du må være i skoven hele døgnet.

Færdsel på strand

I perioden fra 1. oktober til 31. marts må hunde løbe løs på de fleste danske strande. Hunden skal dog altid være under kontrol. Det vil sige, at hunden er trænet til at komme hen til sin ejer, når den får signal.

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden.

Hundeskove

I såkaldte hundeskove, der er indhegnede, må hunde løbe frit rundt, så længe ejeren har fuldt herredømme over hunden og altså hurtigt kan kalde den til sig. Der er hundeskove i hele landet. På Nordfyn er der to: Otterup Hundeskov og Flyvesandet Hundeskov.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce