Annonce
Indland

Regionsrådsvalg: Fynske DF'ere endte langt nede på listen

Niels Erik Søndergaard, Odense, endte som nummer 15 ud af de 19 kandidater på Dansk Folkepartis opstillingsliste til efterårets valgt til Regionsrådet i Syddanmark.

Da Dansk Folkeparti holdt opstillingsmøde til efterårets valg til regionsrådet løb de jyske kandidater med de øverste placeringer. Det nuværende rådsmedlem Niels Erik Søndergaard endte som nummer 15 ud af 19 på listen.

Annonce

Sønderjylland er en magtbase for Dansk Folkeparti. Og egnen viste sig også dominerende, da partiet lørdag holdt opstillingsmøde forud for efterårets valgt til regionsrådet i Syddanmark. Opstillingsmødet fandt sted på Hotel Scandic i Kolding. Der deltog over 200 medlemmer af Dansk Folkeparti.

De fire øverste pladser på kandidatlisten var efter opstillingsmødet besat af kandidater fra Syd- og Sønderjylland. Øverste fynske kandidat blev Anne-Marie Palm-Johansen fra Ørbæk på en femteplads. På sjettepladsen kommer Carsten Kudsk, som er formand for Ældreudvalget i Nyborg Kommune.

Det nuværende fynske regionsrådsmedlem Niels Erik Søndergaard endte med at få en placering helt nede som nummer 15 ud af de 19 kandidater, som har stillet sig til rådighed til efterårets valg.

Dansk Folkeparti har i denne valgperiode fire politikere siddende i Regionsrådet, som i alt tæller 41 politikere. Foruden Niels Erik Søndergaard sidder Thies Mathiasen, Haderslev, Bjarne Jensen, Grindsted, og Søren Rasmussen, Kolding, for øjeblikket i Regionsrådet for Dansk Folkeparti.

Øverst på kandidatlisten til efterårets valg står Thies Mathiasen, der er formand for psykiatri- og socialudvalget.

Kandidaterne på Dansk Folkepartis liste er sideordnet opstillet. Det betyder, at de er stemmetallene for de enkelte kandidater spiller en afgørende rolle for, om de opnår valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce