Annonce
Fyn

Regionspolitikere efter millionsvindel: Meld lægepar til politiet

Det konservative medlem af Regionsrådet Morten Weiss-Pedersen er ikke i tvivl om, at de to fynske læger, som er under mistanke for at have svindlet for 1,8 millioner kroner skal meldes til politiet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Flere politikere i regionsrådet mener, at Region Syddanmark skal politianmelde det fynske lægepar, som har erkendt at have svindlet sig til højere honorarer, end det var berettiget til. Regionen overvejer stadig sagen.

- Jeg var ved at tabe brillerne.

Sådan beskriver Morten Weiss-Pedersen, konservativt medlem af regionsrådet, sin egen reaktion, da han læste om det fynske lægepar, som er mistænkt for at have fusket med indberetningerne og dermed fået udbetalt omkring 1,8 millioner kroner for meget i honorar af Region Syddanmark.

Især oplysningen om, at regionen stadig overvejer, hvorvidt de to læger skal politianmeldes, overraskede Morten Weiss-Pedersen i en sådan grad, at det påvirkede brilleføringen.

Annonce

Det skal nemlig ikke overvejes, men bare anmeldes, mener han.

- Lige på stedet, og det er underligt, at man ikke bare automatisk anmelder sådan noget til politiet. Havde det været et vvs-firma, der havde taget 20.000 kroner, så var det blevet anmeldt, siger Morten Weiss-Pedersen.

Lægeparret har svindlet med systemet ved at angive, at en konsultation skal være foregået fysisk eller via video, selvom den er foregået over telefonen.

Som læge får man 29 kroner for en telefonisk konsultation, mens en fysisk udløser 147 kroner og en videokonsultation 165 kroner. På den måde kunne de to læger hæve flere penge fra regionen, end de var berettiget til.

For Morten Weiss-Pedersen er det en skærpende omstændighed, at lægeparret har misbrugt et system, der er baseret på tillid til, at lægerne taster det rigtige ind.

- Hammeren skal falde hårdt, konsekvent og hurtigt, hvis man bryder den tillid. Når man tænker på, hvor mange læger der har mulighed for at trække på systemet, og hvor 99 ud af 100 med garanti er ærlige og engagerede folk, så skal der altså også statueres et eksempel engang imellem, siger Morten Weiss-Pedersen og sammenligner det med den dobbeltstraf, der venter dem, som snyder med corona-hjælpepakkerne.

Politiets opgave

Regionsrådsmedlem Poul-Erik Svendsen (S) forholder sig ikke til den konkrete sag, men siger, at socialdemokraterne i regionsrådet generelt er tilhængere af en politianmeldelse af dem, som bedrager systemet.

Poul-Erik Svendsen, socialdemokratisk regionsrådsmedlem, mener generelt, at hvis man snyder systemet, så skal det meldes til politiet. Arkivfoto: Lars Juul

- Hvis der er foregået noget, hvor der er mistanke om, at det ikke er efter reglerne og er ulovligt, så er det politianmeldelse. Det er politiets opgave at afdække, hvad der er op og ned i sagen, siger han.


Det er underligt, at man ikke bare automatisk anmelder sådan noget til politiet. Havde det været et vvs-firma, der havde taget 20.000 kroner, så var det blevet anmeldt.

Morten Weiss-Pedersen (K)


De er dermed på linje med Bo Libergren (V), formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen, der er blevet orienteret om sagen bag lukkede døre på udvalgsmøder.

- Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sig, men generelt er det svært at forestille sig en sag, hvor man inddrager et ydernummer, fordi der er grundlag for det, men hvor man ikke kan have noget, der har et strafferetligt perspektiv og efterspil, sagde Bo Libergren tirsdag i Fyens Stiftstidende.

Annonce

Fortsat i proces

Imens vurderer Region Syddanmark stadig, om en anmeldelse til politiet er den rette vej at gå i sagen, oplyser koncerndirektør Kurt Espersen i en mail til Fyens Stiftstidende.

- Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvorvidt vi politianmelder denne sag, da den fortsat er i proces, siger Kurt Espersen og fortsætter således:

- Helt principielt plejer regionen i sager, hvor der er sket tillidsbrud i forbindelse med snyd med udbetaling at politianmelde de implicerede for at sikre retsfølelsen.

- Som region er vi ikke forpligtet til at politianmelde, men det er en mulighed, vi har, og i dette tilfælde gør vi os nogle overvejelser om at involvere politiet, blandt andet af præventive årsager, så det vil kunne afholde andre fra at gøre noget tilsvarende, oplyser koncerndirektøren.

Morten Weiss-Pedersen fortæller, at hvis ikke regionen melder de to læger til politiet, vil Konservative have sagen op i Regionsrådet.

- Den helt klare melding fra os er, at hvis ikke man hurtigt foretager en politianmeldelse, så vil Konservative foreslå, at det skal vi - og vi vil tillade os at være lidt forbløffede over, at det skulle være nødvendigt, siger han.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce