Annonce
Sydfyn

Trods lægernes ønske: Beslutning om fødselstilbud på Sydfyn udskudt til august

Skal der i fremtiden fortsat være et fødselstilbud i Svendborg? Det blev debateret på Sundhedsudvalgets møde tirsdag i Region Syddanmark, men den endelige beslutning blev udskudt til august. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Tirsdag eftermiddag mødtes Sundhedsudvalget i Region Syddanmark for at drøfte, om man skal bevare et fødselstilbud i Svendborg efter Nyt OUH formentlig står færdigt i 2023. Beslutningen blev dog udskudt til august. Formand, Poul-Erik Svendsen (S), har dog langt fra lagt håbet om et sydfynsk fødseltilbud på hylden.

Svendborg: En afklaring blev det ikke til, da Sundhedsudvalget i Region Syddanmark tirsdag eftermiddag drøftede muligheden for at bevare et fødselstilbud i Svendborg, efter Nyt OUH formentlig står færdigt i 2023.

Forud for mødet havde man fået udfærdiget en rapport, der skitserede mulighederne for at bevare muligheden for, at kvinder fortsat kan føde i Svendborg efter 2023, når Nyt OUH står færdigt, og ifølge udvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S), blev mødet brugt på at gennemgå materialet.

- Det var en afklarende fase. Beslutningen bliver først truffet efter sommerferien; til august. Og så har vi også bedt om at få en uddybende beskrivelse af nogle af modellerne, der er i materialet. Eksempelvis modellen for at have en fødeklinik i Svendborg (bemandet af jordemødre, men uden en fødselslæge red) og modellen for, hvis man siger, at man vil have fødselslæger og eventuelt også børnelæger dernede, så man får et overblik over, hvad det eventuelt vil koste, siger Poul-Erik Svendsen.

Han lader forstå, at han gerne ser, at man i fremtiden kan tilbyde kvinder at føde i Svendborg, selvom det daværende regionsråd i 2010 besluttede, at når Nyt OUH i Odense står færdigt, skal alle fødsler samles der.

- Jeg synes, der skal være fødemuligheder i Svendborg, men vi må jo rette ind efter de faglige krav, der skal være opfyldt for at sikkerheden er i orden, siger han og konstaterer, at intet er endeligt endnu.

Forud for mødet tirsdag havde flere end 30 læger skrevet under på, at de mente, at man bør samle alle fødsler i Odense allerede inden Nyt OUH står færdigt. Lægerne mener, at det vil reducere arbejdspresset på fødeafdelingen i Odense, hvis man kan sende tre fødselslæger på vagt ad gangen i Odense mod de nuværende to, fordi der går en fra til at tage sig af fødsler i Svendborg.

- Det skal vi da have med i vores betragtninger, det er klart, sagde Poul-Erik Svendsen, der erkender, at manglen på fødselslæger landet over ikke er uvæsentligt. Men han mindede samtidig om, at spørger man jordemødrene, så er meldingen, at fødeafdelingen i Svendborg kan bruges til at tage presset af fødeafdelingen i Odense, hvis man visiterer flere fødende dertil.

Beslutningen om fremtidens fødsler fødsler på Fyn bliver dog først afgjort til august, og det er som bekendt hovedsageligt et spørgsmål om politisk vilje og penge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce