Annonce
Fyn

Regionen skeptisk over for broprojekt

En bro mellem Als og Fyn er udfordret på blandt andet finansieringen, mener regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Arkivfoto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Stephanie Lose (V), regionsrådsformand, ønsker bedre grundlag og bakker forundersøgelse op.
Annonce

Opbakning til brojektet er heller ikke glødende hos Region Syddanmark, som tidligere på året afviste at placere projektet som en topprioritet.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) understreger, at broen rummer mange spændende perspektiver, men blandt andet er udfordret af finansieringen.

Hun tilføjer, at regionen prioriterer de projekter, som alle parter som udgangspunkt kan se sig selv i.

- De skal afspejle en fællesmængde af det, som der er fælles opbakning til, siger hun om betydningen af fynboernes manglende opbakning til Als-Fyn broen.

Stephanie Lose siger, at hun gerne ser et bedre grundlag at diskutere ud fra og bakker derfor op om ønsket om en forundersøgelse. Hun har også opfordret til en analyse af, hvilke konsekvenser forskellige kombinationer af Kattegatforbindelsen, en parallel Lillebæltsbro og en Als-Fyn forbindelse vil få.

I Sønderborg lægger borgmester Erik Lauritzen (S) ikke skjul på sin frustration over fynboernes manglende opbakning.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi har brugt det sidste halvandet år på at sælge den her idé til særligt Fyn. Men det er stadig en udfordring, og vi så gerne, at vi havde opbakning fra begge sider af vandet, siger borgmesteren.

Han understreger dog i samme åndedrag, at man må respektere fynboernes valg af andre topprioriteter såsom en tresporet motorvej.

Hvis en forundersøgelse viser, at der er god økonomi i en Als-Fyn forbindelse, vil næste skridt være en VVM-undersøgelse til et par hundrede millioner kroner. Det vil skulle vedtages af et flertal i Folketinget, og derfor er det afgørende, at landsdelen sender et samlet signal til Christiansborg, mener Erik Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce