Annonce
Kerteminde

Regionen sender testbil til Fyns corona-hotspot: Ingen tidsbestilling - bare mød op

Arkivfoto: Covid-19 testbil
Testbilen vil holde ved Kerteminde hallen fra klokken 10-16.
Annonce

Kerteminde: Tirsdag får Kerteminde besøg af en testbil fra Ambulancecenter SYD, hvor det er muligt at få lavet en test for covid-19.

- Vi har forespurgt regionen, om vi kunne få besøg, fordi vi stadig har et relativt højt smittetal, og de meddelte her til formiddags, at vi kunne få en bil til rådighed i morgen (tirsdag,red), siger konstitueret kommunal direktør, Anders Bjældager.

- Det, synes vi, er rigtigt fint, for så har man en mulighed for at blive testet, uden at skulle køre så langt.


Vi har forespurgt regionen, om vi kunne få besøg, fordi vi stadig har et relativt højt smittetal

Anders Bjældager


Mandag havde Kerteminde et incidenstal på 93, hvilket er det højeste på Fyn. På anden pladsen ligger Odense, der har en incidens på 43. I alt er 22 personer i de sidste syv dage blevet smittet med covid-19 i Kerteminde Kommune.

Testbilen vil tirsdag holde ved Kerteminde Hallen fra klokken 10-16.

Annonce

Ingen tidsbestilling

Testbilen har en kapacitet på 40 test i timen, og da den holder otte timer ved Kerteminde Hallen, vil den teoretisk kunne nå at teset 320 mennesker.

Skal man bestille tid?

- Nej, man møder op, og så er det efter først til mølle-princippet. Det betyder også, at man skal forvente, at der kan være nogen kø, siger Anders Bjældager, der opfordrer borgerne til at huske at holde afstand og spritte hænder.

- Vi har ikke set nogen tegn på smitte i vores kommunale institutioner, så det er privatpersoner, der er smittet. Derfor skal vi være opmærksomme på, hvordan vi omgåes hinanden, så vi ikke får spredt smitten mere end højst nødvendigt.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce