Annonce
Fyn

Regionen prøver igen: Flere vaccinetider skal lette tidsbestilling for ældre

Region Syddanmark har nu lagt flere bookingtider ud til dem, der skal have en coronavaccination. Det sker efter voldsom kritik fra mange borgere om vanskelighederne ved at reservere en tid. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Flere vaccinationstider lægge nu ud efter voldsomme problemer med at reservere tid. Samtidig opfordrer regionen alle pårørende til at hjælpe med at booke tiderne digitalt for de ældre, der har NemID.
Annonce

Fyn: Efter mange dages kritik af vanskelighederne ved at bestille en tid lægger Region Syddanmark nu et større antal vaccinetider ud, så flere borgere kan booke tid til coronavaccination.

Det skriver regionen fredag i en pressemeddelelse.

Omkring 3000 vaccinetider ligger nu klar til at blive booket i Syddanmark fredag den 26. februar. Herudover er der cirka 3000 tider fordelt over de kommende dage frem mod fredag i næste uge. Regionen gør opmærksom på, at der er tale om et øjebliksbillede, og tiderne bookes flere steder hurtigt.

Ifølge pressemeddelelsen har Region Syddanmark ikke tidligere lagt tider ud i systemet, før vaccineleverancen var endeligt bekræftet - ofte få dage før selve leveringen. Det har betydet, at nogle inviterede ikke har kunnet bestille tid. De har skullet vente til næste leverance blev bekræftet, før tider igen blev lagt ud.

Det har skabt store frustrationer hos dem, der i timevis har forsøgt at reservere en tid, og først efter at være logget ind med NemID og været igennem mange klik strandede de med en meddelelse om, at det ikke var muligt at booke tid.

Annonce

Løfte om flere tider

For at minimere den ventetid lægger Region Syddanmark nu vaccinetider ud for den næste uge til og med fredag den 26. februar, selv om regionen ikke har fået bekræftet vaccineleverancen, der forventes at komme den 25. februar. Det længere tidsperspektiv betyder, at der vil være flere tider, som borgerne kan booke allerede nu.

- Vi ændrer i vores måde at gøre det på, så det nu bliver nemmere for borgerne at finde og booke en tid. Der ligger flere tider i systemet allerede nu, så jeg vil gerne opfordre alle pårørende til at hjælpe med at booke tider digitalt, hvis den, de er pårørende til, har NemID. Der har været et stort, stort pres på vores telefonlinjer, så hvis man har mulighed for at bestille digitalt, bør man gøre det, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, i pressemeddelelsen.


Vi ændrer i vores måde at gøre det på, så det nu bliver nemmere for borgerne at finde og booke en tid.

Kurt Espersen, koncerndiektør, Region Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce