Annonce
Indland

Region til Carl Holst: Betal eller vi anlægger sag

Region Syddanmark vil rejse et civilt søgsmål mod Carl Holst (V), hvis han ikke vil betale penge tilbage til regionen. Og det gælder uanset, om politiet vælger at sigte politikeren for overtrædelser af straffeloven. Arkvifoto: Lene Esthave.

Politiet efterforsker stadig den mulige straffesag mod Carl Holst (V), men uanset udfaldet, vil Region Syddanmark forfølge et krav om, at Holst skal betale penge tilbage til regionen.

Betal eller vi anlægger en retssag. Sådan vil Region Syddanmnark sige til dens tidligere formand, Carl Holst (V).

I øjeblikket efterforsker politiet forholdet mellem Carl Holst og regionen. Selv hvis der ikke kommer en straffesag ud af den efterforskning, vil regionsrådet anlægge en erstatningssag.

Så kontant er meldingen fra et stort flertal i regionsrådet, der slår fast, at regionen skal forfølge et krav om tilbagebetaling, og at det også skal ske, selvom politiets langvarige efterforskning ikke resulterer i en tiltale for misbrug af offentlige midler.

Sagen blev drøftet på et lukket punkt på dagsordenen til regionsrådsmødet den 28. november. Flere kilder har over for avisen bekræftet, at der er et massivt flertal på 40 ud af 41 regionsrådsmedlemmer bag beslutningen.

- Vi er fuldstændig enige om, at vi skal kræve erstatning for de uberettigede udgifter, Carl Holst har haft, siger næstformand Poul-Erik Svendsen (S).

Hvor stort kravet bliver, afhænger blandt andet af, hvad politiet er kommet frem til i forbindelse med efterforskningen, der efter lang tid nu nærmer sig sin afslutning.

Annonce

Carl Holst ser frem til et krav

Selv siger Carl Holst, der nu er medlem af Folketinget, at han ser frem til et eventuelt krav fra Region Syddanmark. Han peger på, at regionen allerede i februar varslede, at man ville opgøre kravet, men at der aldrig dukkede noget op.

- Jeg håber, at man i regionen hurtigst muligt får gjort op, hvad det er for et krav, de mener, man har. Jeg er ikke enig i, at regionen har noget krav. Så jeg ser meget frem til at se det, siger Carl Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce