Annonce
Fyn

Region Syddanmarks budget er på plads: Psykiatrien og klimaet bliver tilgodeset

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over, at budgettet for 2020 nu er på plads. Arkivfoto: Liselotte Sabro/Ritzau Scanpix

Regionalt: Mandag aften vedtog Region Syddanmark budgettet for 2020, og her får blandt andet psykiatrien og klimaet en økonomisk indsprøjtning. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

En ny psykiatriplan, der ventes vedtaget i december, vil gælde fra 2020 til 2024 og her afsættes i første omgang 24 millioner kroner årligt.

Planen har blandt andet fokus på forskning i årsager til mental mistrivsel hos børn og unge. Der er samtidig fokus på at forebygge, at psykisk sårbare børn og unge står uden hjælp, fordi de ikke tilhører målgruppen for psykiatrien.

15 millioner kroner er afsat til klimatiltag, der blandt andet skal reducere regionens CO2-aftryk ved for eksempel bedre affaldssortering, øget genanvendelse og større fokus på klimarigtige indkøb.

Annonce

Fakta om budget 2020

Aftalen om budget 2020 indeholder:

206 mio. kr. til stigende medicinudgifter og til udgifter forbundet med, at den gennemsnitlige levealder stiger og syddanskerne derfor har brug for flere sundhedsydelser.

50 mio. kr. til apparatur og genanskaffelser.

80 mio. kr. ekstra til sundhedsområdet, hvoraf de 24 mio. kr. er øremærket til psykiatriområdet.

20 mio. kr. til forbedrede introduktionsforløb for nyansatte samt styrkelse af uddannelsestilbud til de sundhedsprofessionelle, som allerede er aftalt og finansieret af merbesparelsen fra det gennemførte udbud af vaskeriydelser.

15 mio. kr. er til regional udvikling og dermed også til arbejdet med klima og bæredygtighed.

Derudover indeholder aftalen et engangsbeløb på 65 mio. kr. til indkøb af nyt udstyr, digitalisering og udbredelse af gode løsninger til hele regionen.

45 mio. til udvikling af medarbejdere

Regionen skriver desuden i pressemeddelelsen, at der er afsat 45 millioner kroner til at sikre, at regionens medarbejderne trives og har de rette kompetencer til at udføre deres opgaver.

Pengene skal blandt andet gå til at styrke medarbejdernes kommunikative og digitale kompetencer, forbedre introduktionsforløbet for nye medarbejdere og udvikle den lægelige videreuddannelse.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over, at budgettet for 2020 nu er på plads:

- Vi har fået en god økonomiaftale med regeringen i år. Sammenholdt med den gode og stabile økonomi, vi har i regionen, har det været muligt at prioritere rigtig mange områder i årets budgetaftale. Det er glædeligt og vil gavne både patienterne og medarbejderne, udtaler Stephanie Lose i pressemeddelesen.

Bredt budgetforlig

Budgetforliget blev indgået af partierne Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og løsgænger Marianne Mørk Mathiesen.

Samlet set står 39 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslistens to mandater er ikke med i forliget.

Læs hele budgetforliget her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce