Annonce
Indland

Region i ny udbudsbommert: Afbryder samarbejde med tolkefirma

Firma, der fik opgaven til at levere tolkeydelser ved læge- og sygehusbesøg, er nu fyret af Region Syddanmark. Arkivfoto: Birgitte C. Heiberg.

Region Syddanmark og tolkefirma blev onsdag aften enige om at skrinlægge samarbejde. Det er langt fra første gang, at regionen står med en mislykket udbudsag.

Endnu en gang er Region Syddanmark havnet i en dum situation efter et udbud.

Efter et fællesudbud med landets øvrige fire regioner fik det Aarhus-baserede firma Tolke Danmark i efteråret 2016 tildelt kontrakten med fremmedsprogstolkning ved lægebesøg i Region Syddanmark med driftsstart den 1. februar 2017.

Men nu har regionen valgt at afbryde samarbejdet med Tolke Danmark. Et firma, som regionen tidligere har haft et særdeles anstrengt forhold til, hvilket kulminerede, da regionen i januar 2010 politianmeldte Tolke Danmark efter mistanke om millionsvindel.

Sagen endte med et forlig mellem parterne i 2014.

Læs mere: Udbudskiks: Dropper fejlramt it-system

At Tolke Danmark overhovedet vandt udbuddet skyldes primært, at prisen blev vægtet højest - og at Tolke Danmark i udbudsfasen var i stand til at præsentere meget favorable priser på tolkningsydelser.

Det er langt fra første gang, at Region Syddanmark står med en dum udbudssag. Ambulancesagen, lægekørslen og nyt lønsystem på sygehusene er blot tre nyere af slagsen.

Læs mere: Kulegravning af ambulanceudbud forsinkes

I den aktuelle sag er Region Syddanmark og Tolke Danmark enige om, at indkøringen af den nye tolkeaftale ikke er forløbet som forudsat, og at parterne derfor er bedst stillet med at gå hver til sit.

Derfor indgik Region Syddanmark og Tolke Danmark i onsdag aften en aftale om at afbryde samarbejdet. Det betyder, at kontrakten om levering af tolkeydelser ophører med øjeblikkelig virkning.

I en kort overgangsperiode til og med den 19. februar 2017 er Tolke Danmark dog indstillet på at gennemføre de tolkninger, som regionen ønsker gennemført.

Regionens sygehuse og lægepraksisser får torsdag tilsendt en liste over mulige leverandører, som kan kontaktes for at få løst tolkeopgaver.

Region Syddanmark gennemfører hurtigst muligt et nyt udbud af tolkeopgaven i regionen.

74.000 tolkninger årligt

Tolkeopgaven i Region Syddanmark omfatter alle opgaver inden for fremmedsprogstolkning på alle regionens sygehuse, i psykiatrien og hos privatpraktiserende læger og speciallæger.I 2017 forventes der gennemført 74.000 tolkninger - fordelt med cirka 31.000 teletolkninger og cirka 43.000 fremmødetolkninger.

Tolke Danmark fik tildelt den nu ophørte kontrakt, fordi selskabets tilbud indeholdt det bedste forhold mellem pris og kvalitet af de 14 tilbud regionen fik ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce