Annonce
Indland

Reginas vagtlæge tjente 210.000 kroner på en måned

36-årige Regina Holmegaard fra Glamsbjerg fik at vide af vagtlægen, at hun skulle tage en panodil. En time efter var hun død af en blodprop.

En lille gruppe læger tjener kassen ved at bijobbe som vagtlæger.

210.000 kroner ved siden af den løn, han fik for arbejdet i sin egen praksis. Så mange penge gik der ind på kontoen hos den vagtlæge, der fejlvurderede Regina Holmegaard, en måned, hvor han havde særligt mange vagter i sit bijob som vagtlæge. Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Avisen afslører, at det er en lille gruppe af læger, der sætter sig på størstedelen af vagtlægevagterne og dermed tjener store beløb ved siden af deres faste arbejde.

Tre læger har tilsammen tjent halvanden million på tre måneder, hvoraf vagtlægen i Regina Holmegaard-sagen tjente de 600.000 kroner.

Ingen maksimumgrænse

Regina Holmegaards vagtlæge og flere andre har i gennemsnit haft 15-20 vagter om måneden. I Region Syddanmark er der nemlig ingen regler for, hvor mange vagter, en vagtlæge må have.

I Region Midtjylland siger reglerne maksimalt 24 vagter over en periode på fire måneder. Andre vagtlæger har typisk tre-fem vagter om måneden.

Formand for Patientforeningen Anette Ulstrup efterlyser en grænse for, hvor mange vagter, en vagtlæge må tage.

- Jeg kan ikke gennemskue lægens motivation for at tage så mange vagter. Jeg tænker, at det er pengene. Derfor synes vi, at der skal sættes grænser for, hvor mange vagter lægerne må tage. Det vil være med til at løse problemerne, siger hun til avisen.

Læs mere om vagtlægerne i Fyens Stiftstidende torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce