Annonce
Fyn

Ny regering - ny usikkerhed: Hvornår får vi ekstra plads på Fynske Motorvej?

Hvornår motorvejen mellem Odense V og Odense SØ udvides med et ekstra spor står hen i det uvisse, efter at den tidligere regering blev sat fra bestillingen. VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik før valget i juni en aftale om, at motorvejen skulle udvides i årene fra 2021 til 2027. Men de borgerliges infrastrukturplan er med valget faldet til jorden. Foto: Kim Rune
Der er som følge af regeringsskiftet opstået ny usikkerhed om udvidelsen af motorvejen med et ekstra spor mellem Odense V og Odense SØ. Ministeren indkalder til forhandling efter sommerferien.

De seneste ti år er trafikken på motorvejen ved Odense steget med 23 procent, men regeringsskiftet skaber ny usikkerhed om, hvornår motorvejen udvides med et ekstra spor på de fjorten kilometer mellem Odense V og Odense SØ.

Før valget indgik VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti ganske vist en aftale om, at motorvejen skulle udvides i årene fra 2021 til 2027. Men de borgerliges infrastrukturplan er med valget faldet til jorden.

Transportminister Benny Engelbrecht vil ikke udtale sig om udvidelsen af motorvejen og andre fynske trafikinvesteringer. Han henviser i stedet i et skriftlig svar til, at han vil indkalde Folketingets partier til forhandlinger om en infrastrukturplan. I den forhandling vil klima- og miljøhensyn blive vægtet højt, og regeringen vil prioritere investeringer i den kollektive trafik og cyklisme, meddeler ministeren på skrift.

Direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt understreger, at udvidelsen af motorvejen er erhvervslivets højeste prioritet.

- Væksten bremses, hvis den igangsatte motorvejsudvidelse ikke fortsætter syd om Odense, siger hun.

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) tror på, at partifællerne vil prioritere motorvejen.

- Ellers vil opstå en stor flaskehals, og udvidelsen var også med i Socialdemokratiets valgoplæg, påpeger han.

Det giver den tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA) ikke meget for.

- Socialdemokratiets lange liste over projekter var hverken prioriteret eller finansieret, siger han.

Ole Birk Olesen indkalder nu Benny Engelbrecht i samråd for at få svar på, hvad regeringen konkret vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce