Annonce
Indland

Regeringspartier skyder kontroversielt DF-forslag ned

Hverken Venstre, De Konservative eller Liberal Alliance støtter op om at skrive Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ud af dansk lov.

De tre regeringspartier er ikke klar til at droppe europæisk konvention, som Dansk Folkeparti foreslår.

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention skal skrives ud af dansk lov, siger Dansk Folkeparti (DF) i et beslutningsforslag.

Men partiet får ikke meget opbakning fra Venstre til den idé.

- Konventionen er sat i verden for at beskytte dine, mine og andre lovlydige borgeres rettigheder. For at beskytte os mod overgreb fra statens side, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Heller ikke De Konservative er klar til at gå så vidt.

- Menneskerettighedskonventionen giver grundlæggende rettigheder til folk i forhold til religionsfrihed, ytringsfrihed og så videre, siger partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard.

Ingen af de to partier vil dog afvise at tage et kig på brugen af Menneskerettighedskonventionen.

- Det er relevant at have en diskussion, om hvorvidt den tolkning af menneskerettighederne, som Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er kommet frem til, er den rette, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De Konservative mener, at de danske domstoles fortolkning af Menneskerettighedskonventionen er for yderliggående.

- Det resulterer i nogle af de sager, vi har set i medierne, som vi ikke bryder os om. Det har vi tænkt os at kæmpe aktivt imod, siger Mette Abildgaard.

Hun henviser til debatten om at visse kriminelle udlændinge ikke kan udvises af Danmark på grund af fortolkningen af konventionen.

- Men vi mener ikke, at den rette løsning er at melde sig ud af Menneskerettighedskonventionen, fortsætter hun.

Liberal Alliance ønsker ligesom Venstre og De Konservative at holde fast i Menneskerettighedskonventionen.

- Vi mener, det er vigtigt med en international retsorden, der beskytter mennesker mod overgreb. Alternativet er internationalt ragnarok, siger Christina Egelund i en skriftlig udtalelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce