Annonce
Indland

Regeringspartier skyder kontroversielt DF-forslag ned

Hverken Venstre, De Konservative eller Liberal Alliance støtter op om at skrive Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ud af dansk lov.

De tre regeringspartier er ikke klar til at droppe europæisk konvention, som Dansk Folkeparti foreslår.

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention skal skrives ud af dansk lov, siger Dansk Folkeparti (DF) i et beslutningsforslag.

Men partiet får ikke meget opbakning fra Venstre til den idé.

- Konventionen er sat i verden for at beskytte dine, mine og andre lovlydige borgeres rettigheder. For at beskytte os mod overgreb fra statens side, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Heller ikke De Konservative er klar til at gå så vidt.

- Menneskerettighedskonventionen giver grundlæggende rettigheder til folk i forhold til religionsfrihed, ytringsfrihed og så videre, siger partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard.

Ingen af de to partier vil dog afvise at tage et kig på brugen af Menneskerettighedskonventionen.

- Det er relevant at have en diskussion, om hvorvidt den tolkning af menneskerettighederne, som Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er kommet frem til, er den rette, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De Konservative mener, at de danske domstoles fortolkning af Menneskerettighedskonventionen er for yderliggående.

- Det resulterer i nogle af de sager, vi har set i medierne, som vi ikke bryder os om. Det har vi tænkt os at kæmpe aktivt imod, siger Mette Abildgaard.

Hun henviser til debatten om at visse kriminelle udlændinge ikke kan udvises af Danmark på grund af fortolkningen af konventionen.

- Men vi mener ikke, at den rette løsning er at melde sig ud af Menneskerettighedskonventionen, fortsætter hun.

Liberal Alliance ønsker ligesom Venstre og De Konservative at holde fast i Menneskerettighedskonventionen.

- Vi mener, det er vigtigt med en international retsorden, der beskytter mennesker mod overgreb. Alternativet er internationalt ragnarok, siger Christina Egelund i en skriftlig udtalelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce