Annonce
Indland

Regeringspartier skyder kontroversielt DF-forslag ned

Hverken Venstre, De Konservative eller Liberal Alliance støtter op om at skrive Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ud af dansk lov.

De tre regeringspartier er ikke klar til at droppe europæisk konvention, som Dansk Folkeparti foreslår.

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention skal skrives ud af dansk lov, siger Dansk Folkeparti (DF) i et beslutningsforslag.

Men partiet får ikke meget opbakning fra Venstre til den idé.

- Konventionen er sat i verden for at beskytte dine, mine og andre lovlydige borgeres rettigheder. For at beskytte os mod overgreb fra statens side, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Heller ikke De Konservative er klar til at gå så vidt.

- Menneskerettighedskonventionen giver grundlæggende rettigheder til folk i forhold til religionsfrihed, ytringsfrihed og så videre, siger partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard.

Ingen af de to partier vil dog afvise at tage et kig på brugen af Menneskerettighedskonventionen.

- Det er relevant at have en diskussion, om hvorvidt den tolkning af menneskerettighederne, som Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er kommet frem til, er den rette, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De Konservative mener, at de danske domstoles fortolkning af Menneskerettighedskonventionen er for yderliggående.

- Det resulterer i nogle af de sager, vi har set i medierne, som vi ikke bryder os om. Det har vi tænkt os at kæmpe aktivt imod, siger Mette Abildgaard.

Hun henviser til debatten om at visse kriminelle udlændinge ikke kan udvises af Danmark på grund af fortolkningen af konventionen.

- Men vi mener ikke, at den rette løsning er at melde sig ud af Menneskerettighedskonventionen, fortsætter hun.

Liberal Alliance ønsker ligesom Venstre og De Konservative at holde fast i Menneskerettighedskonventionen.

- Vi mener, det er vigtigt med en international retsorden, der beskytter mennesker mod overgreb. Alternativet er internationalt ragnarok, siger Christina Egelund i en skriftlig udtalelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce