Annonce
Indland

Regeringen venter endnu en milliard-asylregning næste år

Hvis udgifterne til asylområdet stiger, så skal pengene tages fra udviklingsbistanden, siger S-ordfører.

Annonce

Næste års udgifter til asylområdet kan blive væsentlig højere end hidtil forventet.

I regeringens seneste Økonomisk Redegørelse, der blev offentliggjort i sidste uge, skønnes ekstraregningen at kunne blive 1,5 milliarder kroner højere end forudsat i fremskrivningerne af udgifterne for 2016, skriver Jyllands-Posten.

Holder den forventning, kan asyludgifterne blive tre gange højere end det, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har lagt op til at bruge på yderligere velfærd i valgoplægget "Danmark på sikker vej".

Dermed vil tre fjerdedele af næste års vækst i det offentlige forbrug gå til flygtninge ifølge avisen.

I regeringens valgoplæg står der ikke noget om ekstraregningen, selvom Finansministeriet kendte størrelsen, da Thorning dagen før valgudskrivelsen i sidste uge fremlagde sin plan for de næste fem års økonomi.

- Det er ikke helt i orden og skaber ikke transparens, at regeringen gemmer de 1,5 milliarder kroner til asylområdet, siger Bo Sandemann Rasmussen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet til Jyllands-Posten.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, mener, at regeringen "prøver at skjule" udgiften til udlændingeområdet. Men partiet har ikke selv en konkret finansiering klar til en eventuel ekstraregning.

Socialdemokraterne afviser kritikken. Politisk ordfører Maja Panduro siger til Jyllands-Posten, at når skønnet for næste års asyludgifter er opjusteret, er der tale om en "rent teknisk fremskrivning".

- Vi har ingen forventning om, at udgifterne vil stige. Men hvis de skulle gøre det, så vil de blive fundet inden for rammerne af udviklingsbistanden, siger hun.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce