Annonce
Sport

Regering vil hjælpe italiensk OL-bud med økonomien

Tidligere i år blev der afholdt vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang (arkivfoto).

Den italienske indenrigsminister åbner op for, at regeringen vil hjælpe vinter-OL til Italien i 2026.

Det italienske bud på at afholde vinter-OL i 2026 får nu opbakning fra den italienske regering.

Indenrigsminister Matteo Salvini siger således, at regeringen vil hjælpe buddet økonomisk, hvis investeringer fra private virksomheder og personer ikke rækker.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det italienske bud indebærer et vinter-OL, der afholdes i de to byer Milano og Cortina d'Ampezzo i det nordlige Italien.

Matteo Salvinis udmelding signalerer en holdningsændring i den italienske regering.

I oktober sagde vicepremierminister Luigi Di Maio nemlig, at man ville støtte buddet, men ikke bidrage økonomisk til at dække hverken direkte eller indirekte udgifter.

Vinter-OL blev i 2006 afholdt i Italien. Dengang med Torino som værtsby.

Onsdag stemte indbyggerne i canadiske Calgary nej til at ville lægge by til vinter-OL i 2026.

Afstemningen er ikke bindende, men det ventes, at de 15 medlemmer af byens byråd vil følge indbyggernes ønske.

Hvis Calgary bliver nødt til at droppe OL-buddet, så er der kun Stockholm samt det italienske bud tilbage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce