Annonce
Læserbrev

Regering. Politisk Knold eller Tot

Læserbrev: Statsminister in spe, Mette Frederiksen fra Nordjylland, forhandler nu med rasende dygtige politikere, p.t. fra den røde blok. Alt det de ønsker, ønsker et flertal af os borgere også. Skal vi så lytte til det offentlige eller private erhverv om finansieringen?

I det offentlige kan de økonomiske røde tal fortsætte i årevis, faktisk i "evigheden". Vil en kommende regering gøre det samme, vil der på sigt ikke være økonomi til sociale forhold, herunder økonomi til pensioner og veldrevne hospitaler.

I det private erhvervsliv må de lukke, fyre ansatte, såfremt der er røde tal, altså underskud på bundlinjen.

Livet er som en lagkage. Spiser vi for meget, bliver vi syge og kan ikke passe vort arbejde og så mistes penge.

Skal vi have en rød regering over et par valgperioder, bør man nok ikke vedtage alle ønsker fra den røde blok med det vons, men økonomisere pø om pø, alt efter hvor mange penge samfundet har økonomi til.

Bliver politikerne ikke enige, vil vindstyrken være så kraftig, at radikale igen og igen vender sig om og smiler til Lars Løkke Rasmussen, og vil der så være sol over Danmark?

Jeg har stemt borgerlig, men vil også være tilfreds med en rød regering ledet af en vendelbo, hvor der er mere lys end i det øvrige Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Annonce