Annonce
Sydfyn

Reduceret kraftigt: Kirkeby får kun en bid af planlagt cykelsti

Det er lærerne, der står skolepatrulje på skolen i Kirkeby, der nu får en cykelsti i retning mod Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær
Planlagt Kirkeby-cykelsti på 1,8 kilometer er reduceret kraftigt. Strækning, hvor cyklist blev dræbt i 2011, er taget ud af projektet.

Kirkeby: Et gammelt ønske om en cykelsti til skolen i Kirkeby bliver nu til virkelighed, men alligevel er jublen begrænset i lokalområdet.

Kirkeby får nemlig ikke den 1,8 kilometer lange cykelsti fra Gemalvej til skolen og videre til den gamle hovedvej mod Svendborg. Strækningen fra skolen til hovedvejen er taget ud af projektet, og det er Venstres René Haahr ikke tilfreds med.

Han har kæmpet for cykelstien, siden han stillede op ved valget til byrådet i 2017, og han kan ikke forstå, hvorfor man kun vil lave en del af projektet.

- Der er lavet en prioritering af cykelsti- og trafiksikkerhedsprojekter, og her står hele strækningen øverst på listen. Derfor undrer jeg mig over, at man kun vil lave den første halvdel. Der kommer også børn fra den modsatte side, som skal til skole, og den strækning er mildest talt uhyggelig at cykle på, siger René Haahr, der er politibetjent i det civile liv.

Syv millioner til tre trafikprojekter

Der er lagt op til, at der over de kommende tre år skal afsættes 7,05 millioner kroner til disse tre projekter:

  • Cykelsti fra Gemalvej til skolen i Kirkeby: En cykelsti der forbinder Gemalvej til Issø-Skolen i Kirkeby. Stien er dobbeltrettet samt belyst. Budget: 2,7 millioner kroner. Projektet skal gennemføres i 2020.
  • Fortov/trafiksikkerhedsprojekt langs Gammel Nybyvej: Fortovet anlægges i den østlige side af Gammel Nybyvej fra nr. 45A til krydset med Eskærvej. Budget: 2,2 millioner kroner. Projektet ventes at kunne udføres i 2021.
  • Cykelsti langs Rantzausmindevej: Cykelstien anlægges i den nordlige side af Rantzausmindevej fra Efterskolevej til Herman Nielsens Vej. Budget: 2,15 millioner kroner. Projektet ventes at kunne udføres i 2022.

På forældrepatrulje

Issøskolens afdeling i Kirkeby er skole for alle egnens børn fra 0. til 3. klasse, og i skolebestyrelsen klapper formand Tanja Kristensen nu i hænderne. Hun havde håbet på, at hele strækningen blev lavet, men hun glæder sig trods alt over, at man kommer i gang.

- Jeg er glad for, der sker noget. Det støtter jeg op om, og så må vi se, om der på sigt er midler til at føre cykelstien videre, siger Tanja Kristensen.

Hun var for år tilbage en del af en selvbestaltet forældrepatrulje, der i morgentimerne hjalp børn over vejen ved købmanden. Når cykelstien er færdig, slipper børnene for at krydse Assensvej på vej til skole.

- Det giver mange forældre ro i kroppen, men stykket fra hovedvejen og ind mod skolen er også grimt med rigtig meget hård og tung trafik. De kører stærkt, og det er mørkt, men hvis jeg skal vælge, så foretrækker jeg den strækning, der nu bliver lavet, og det er også den, som der er flest, der har råbt op om i rigtig mange år, siger Tanja Kristensen.

Annonce

Øverst på listen

Det vil koste omkring 8,9 millioner kroner at anlægge cykelsti på hele den 1,8 kilometer lange strækning, mens cykelstien fra Gemalvej til skolen i Kirkeby har et budget på 2,7 millioner kroner.

Det er planen, at den skal anlægges i 2020, og det glæder René Haahr, der selv er bosat i lokalområdet.

- Vi slipper for, at børnene skal hen og krydse Assensvej ved købmanden, hvor oversigtsforholdene ikke er gode, og det er positivt. Men efter at cykelstien på Dronningemaen i Svendborg er lavet færdig, er det nu hele denne her strækning, der står øverst på prioriteringslisten, fastslår René Haahr.

Sagen skal behandles i Teknik- og Erhvervsudvalget torsdag, og her klapper Venstremanden ikke i hænderne og siger ja til en cykelsti på en del af strækningen. Han minder om, at en kvindelig cyklist i 2011 blev dræbt på den del af strækningen mod hovedvejen, som nu er taget ud af projektet.

- Jeg synes, man skal respektere prioriteringslisten. Vi har ventet længe nok, siger René Haahr.

Han støttes af den tidligere formand for trafikudvalget, partifællen Birger Jensen, der ligesom René Haahr er politibetjent og bosat i lokalområdet. Birger Jensen mener, at man bør gøre arbejdet færdigt.

- Jeg glæder mig over, at man kommer i gang, men det skuffer mig, at man ikke tager hele strækningen på en gang – særligt når man tænker på, at der har været en ulykke med dødelig udgang på den strækning, som han udskyder, siger Birger Jensen.

Der anlægges nu cykelsti fra skolen i Kirkeby i retning mod Gemalvej, hvor der allerede er anlagt cykelsti til Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Til politisk diskussion

Formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S), afviser, at der er tale om en prioriteringsliste. Han kalder listen med de otte navngivne cykelsti- og trafiksikkerhedsprojekter for en ønskeliste, som er til politisk diskussion.

Sådan var det også, da Birger Jensen sad for bordenden i udvalget.

- Jeg opfattede listen som en prioriteringsliste, som dog ikke altid blev taget fra toppen, siger Birger Jensen.

Da han var formand, valgte et borgerligt flertal at investere 5,2 millioner kroner i en cykelsti langs Broholmsvej til Gudmehallerne på bekostning af en cykelsti på Dronningemaen. Det skete på trods af, at der kørte 14.700 biler og 522 cykler på Dronningemaen i døgnet mod 30 cykler og 1055 biler på Broholmsvej.

Der anlægges nu cykelsti fra Gemalvej til skolen i Kirkeby, men strækningen fra skolen til rundkørslen ved den gamle Svendborg-hovedvej er taget ud af projektet. Kort: Leif Nørmark Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce