Annonce
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Den succesfulde forretningsmand Tahir Siddique reddede Arkaden Street Food, og nu forsøger han at gøre det sammen med Bazar Fyn. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Tahir Siddique reddede tidligere på året Arkaden Street Food. Nu vil han redde Bazar Fyn, der er ved at blive lukket. Den succesfulde forretningsmand undersøger mulighederne for at overtage eller at hjælpe til på anden vis.

Redningsmanden bag Arkaden Street Food, Tahir Siddique, forsøger nu også at kaste en redningskrans ud til Bazar Fyn, som er ved at lukke på grund af, at der ikke er blevet betalt husleje i flere måneder.

- Det er ærgerligt, at de lukker, og jeg kunne godt tænke mig at hjælpe dem dernede i bazaren. Jeg kunne godt tænke mig at gå ind i det, enten ved at overtage det eller ved at hjælpe til med det, siger Tahir Siddique.

Tahir Siddique gik tidligere på året ind i Arkaden Street Food, efter at stedet gik konkurs. Han har et par ledige lejemål i Arkaden og byder tidligere lejere fra Bazar Fyn velkommen.

- Men det er klart, at vi ikke har plads til at tage en slagter eller en grønthandler ind i Arkaden, siger Tahir Siddique, da boderne i Arkaden Street Food er af mindre størrelse.

Det er netop årsagen til, at han har lyst til at overtage eller hjælpe med at drive Bazar Fyn. Dog er der meget, som skal falde på plads, før det kan blive en realitet.

- Jeg tror gerne, at den nuværende ejer, Olav de Linde, vil have stedet tømt. Det har de sagt i avisen. Men altså, vi har vist vores interesse, siger Tahir Siddique.

Tahir Siddique har en egenkapital på 39 mio. kroner i sit holdingselskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce