x
Annonce
112

Redningsaktion: Kajakroer kom for langt ud

Det så dramatisk ud, men manden blev reddet i land efter en tur i sin kajak. Foto: Local Eyes
52-årig mand havde svært ved at redde sig selv i landet, og det store redningsapparat blev sat i værk. Det hele endte dog godt.

Der blev slået alarm lørdag eftermiddag i Nyborg, efter at en 52-årig mandlig kajakroer ikke ved egen kraft kunne komme i land.

Beredskab Fyn blev klokken 14.48 sendt til Nyborg, og en redningshelikopter blev sendt af sted fra JRCC, Joint Rescue Coordination Centre, det tidligere SOK, men den kunne vende om undervejs, inden den overhovedet nåede den østfynske kyst.

Ifølge vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi, havde manden siddet på havnen sammen med sin kone. Han fik tilsyneladende den idé, at han ville ud at sejle i kajak, men da han var cirka 100 meter ude kunne han ikke selv komme ind til kysten igen.

Det lykkedes dog at få ham ind takket være Beredskab Fyn.

Det så dramatisk ud, men manden blev reddet i land efter en tur i sin kajak. Foto: Local Eyes
Det så dramatisk ud, men manden blev reddet i land efter en tur i sin kajak. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce