Annonce
Søsiden

Rederi-historie: En god kunde på Svendborg-værft

Svendborg-historie ved Frederiksøen. Damperen Marianne fra rederiet Progress på værftsbesøg omkring 1950. Snedkerværkstedet i baggrunden ligger der som bekendt endnu. Illustration fra bogen.
Annonce
Annonce

MARITIM BOG

Den vestjyske fotograf og redaktør Bent Mikkelsen har forlængst fundet sin niche i fortællingen af dansk maritimhistorie.

Bent Mikkelsens farvand er primært kronologien om de små og mellemstore rederier.

Nu er Bent Mikkelsen med den to-sprogede serie “Danske Rederier” nået til bind 21 om DS Progress/Marius Nielsen og Stenhøj Shipping.

Af den komplette og illustrerede liste over rederiernes skibe fremgår bl. a., at Marius Nielsen var en god kunde hos Svendborg Skibsværft. Fra Frederiksøen fik rederiet med Nielsen-skibene leveret nybygninger - hele fem i starten af 1950’erne - samt ombygning og reparation.

Bogens Stenhøj-kapitel fortæller om autolift-firmaet, der gennem 1950’erne og 60’erne også drev rederi. Epoken sluttede, da rederiet solgte den Husum-byggede Sanne Stenhøj til en skipper på Thurø, hvor den fik navnet Thurøsund

Som en bonus er til dette bind tilføjet den utrolige beretning om det sydsjællandske spion- og smuglerskib Runa. Med danske kommunister honoreret af sprut og tobak sejlede det lille “fragtskib” under den kolde krig rundt i Østersøen og bedrev spionage for fjenderne DDR og Polen.

---

Bent Mikkelsen: “Danske Rederier - Volume 21”. Forlaget Betty Nordgas, 224 sider, 350, -kr.

Bent Mikkelsen: “Danske Rederier - Volume 21”. Forlaget Betty Nordgas, 224 sider, 350, -kr.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce