Annonce
Odense

Redens prostituerede har typisk været misbrugt seksuelt

En typisk kvinde på Reden har været seksuelt misbrugt i sine unge år. De tager stoffer for at lukke ned for de tanker og følelser, der følger med, forklarer leder Mette Guul. Arkivfoto: Kathrine Becher Damkjær

På Reden, et anonymt værested for kvinder med alvorlige problemer som misbrug og prostitution, oplever man også, hvad et seksuelt misbrug i barndommen og ungdommen kan føre med sig. Som leder Mette Guul forklarer:

- En typisk kvinde på Reden har været seksuelt misbrugt i sine unge år. De tager stoffer for at lukke ned for de tanker og følelser, der følger med. Og har ikke fået det rigtige tilbud om behandling, mens de var unge, for ellers var de ikke hos os. Det seksuelle overgreb betyder nemlig, at de har svært ved deres egne grænser i forhold til seksualitet og dermed også prostitution.

Kvinderne har svært ved at tale om overgrebene, som er begået i nære familierelationer:

- Fordi de ikke har formået at råbe op, føler de selv, at de har været medvirkende til, at det er sket. Det svarer til at acceptere det, synes de. Men børn er jo ikke selv i stand til at sige fra her. Og derfor er det netop så vigtigt, at vi sætter ind på at hjælpe dem i tide og give dem den behandling, de har brug for, siger Mette Guul.

Annonce
Mette Guul, leder af Reden: - Fordi de ikke har formået at råbe op, føler kvinderne, at de har været medvirkende til, at det er sket. Det svarer til at acceptere det, synes de. Men børn er jo ikke selv i stand til at sige fra her. Arkivfoto: Jens Wognsen
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce