Annonce
Fyn

Reddede Korinth Kro - det kan gøre ham til Årets Fynbo 2020

Korinth Kro indviede annekset sidste år, og det var en stor dag for Finn Kyhn (stående på bænken) og  borgmester Hans Stavnsager. Foto: Torsten Cilleborg
Finn Kyhn har stået i spidsen for at redde Korinth Kro fra nedrivning. Det gør ham til en oplagt kandidat til at blive Årets Fynbo 2020, mener flere.
Annonce

Korinth Kro stod foran en uvis skæbne, der meget vel kunne have endt med nedrivning. Men i lokalsamfundet gik et større arbejde i gang for at redde kroen, og her spillede Finn Kyhn en væsentlig rolle.

Det har fået flere til at indstille ham som en kandidat til at blive den 45. Årets Fynbo i rækken.

- Finn Kyhn, Faaborg, skal være Årets Fynbo 2020, fordi han sammen med sin kone, Anne Kyhn og en flok frivillige ildsjæle fra hele Fyn har formået at redde den gamle,  kgl. privilegerede Korinth Kro fra 1801 fra nedrivning, skriver Elsebeth og Jens Peder Hansen i en indstilling.

Restaureringen og genopbygningen har stået på i flere år, og Finn Kyhn har været en central person hele vejen igennem. Det formuleres således i begrundelsen:

- Siden 2016 har Finn Kyhn og Foreningen Korinth Kro brugt al fritid på genopbygningen af dette stykke fynske kulturarv, og i 2019 indviede man "Korinth Outdoor Hostel" i annekset, hvorefter man gik i gang med renoveringen af hovedbygningen med nyt tag, facade og restaurering af "Borgersalen", som snart vil åbne til glæde og gavn for hele Fyn.

Årets Fynbo udpeges af en dommerkomité på tre medlemmer blandt fem kandidater, som dommerkomiteen også nominerer. Indtil nu er der kommet over 40 forslag til, hvem der skal være Årets Fynbo 2020, en hæderstitel indstiftet af Fyens Stiftstidende.

Du kan indstille nye kandidater frem til fredag den 11. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce