Annonce
Assens

Redaktionen anbefaler: Besøg Frøbjerg Bavnehøjs oversete lillesøster

Journalist Lærke Bjørn Bang deler sit bedste naturtip til sit lokalområde. Brændholt Bjerg er overkommeligt at bestige og byder på en helt unik 360 graders udsigt over Højfyn. Foto: Lærke Bjørn Bang
Hvad er dit bedste tip til at komme igennem coronatiden? Journalist Lærke Bjørn Bang anbefaler dig at tage et afbræk på Frøbjerg Bavnehøjs oversete lillesøster, 115 meter høje Brændholt Bjerg, som har Højfyns bedste udsigt.
Annonce

Brændholt: - Mor, du skal tage et billede af kalven, det skal du altså. Den er det nuttedeste, jeg nogensinde har set.

Min fireårige datter Asta er begejstret for turen op ad Brændholt Bjerg. Det er lørdag formiddag, og på skyggesiden af den stejle bakke, som rejser sig 115 meter over havets overflade, ligger der stadig sne.

En ko og hendes kalv græsser i skyggen, mens resten af flokken har søgt om i solens varme stråler på den anden side af bakken.

Brændholt Bjerg knejser stolt i landskabet mellem Tommerup og Frøbjerg, men står ofte i skyggen af sin storesøster, Frøbjerg Bavnehøj, som med sine 131 meter og titlen som Fyns højeste punkt stjæler opmærksomheden.

Frøbjerg Bavnehøj er bestemt en udflugt eller mange værd. Men Brændholt Bjerg er efter min mening en endnu større oplevelse. Den afgræssede bakketop er uden træer på toppen, og du får en helt unik 360 graders udsigt over Højfyn fra toppen.


På Brændholt Bjerg går du blandt græssende køer. Det skal du ikke lade dig afskrække af, for køerne er fredelige. Husk blot to tommelfingerregler, som også gælder i coronasammenhænge: 1. Hold afstand. 2. Bevar roen.

Lærke Bjørn Bang, journalist


Derfor har jeg lokket familien med på et lille afbræk fra coronatiden med hjemmearbejde, hjemmebørnehave, restriktioner og bekymringer. Vi er heldige med vejret. Solen skinner og varmer langsomt det højfynske landskab op, så vi kan se dampen stige fra det kuperede  landskab.

Smukt og næsten magisk.

Annonce

Kræver gode ben

Fra toppen af Brændholt Bjerg kan du let kende pejlemærker som Broholm Kirke i Tommerup Stationsby, tv-tårnet i Vissenbjerg og naturligvis toppen af Frøbjerg Bavnehøj, som er let genkendelig med sin flagstang. Gårde, huse og græssende dyr er blottede i terrænets bløde bakker.

Toårige Frej (tv) og fireårige Asta er meget begejstrede for køerne, der græsser på skråningen. Børneben kan uden problemer klare turen op ad Brændholt Bjerg. Foto: Lærke Bjørn Bang
Brændholt Bjerg i vinterklæder er et henrivende syn. Foto: Lærke Bjørn Bang

Vil du op på Brændholt Bjerg, kræver det en stejl opstigning, som til gengæld ikke er lang. Både to- og fireårige ben når uden problemer til toppen, men er man dårligt gående, er Brændholt Bjerg ikke det rigtige valg.

På Brændholt Bjerg går du blandt græssende køer. Det skal du ikke lade dig afskrække af, for køerne er fredelige. Husk blot to tommelfingerregler, som også gælder i coronasammenhænge: 1. Hold afstand. 2. Bevar roen.

Brændholt Bjerg er privatejet, men der er offentlig adgang til området, som også har bål- og teltplads med toilet. Det er ikke tilladt at medbringe hund på bjerget på grund af kreaturerne, og ruten er ikke egnet til barnevogn og klapvogn.

Parkering sker på P-pladsen ved Brændholtvej.

Naturtip til dig og andre tip til mig

Jeg hedder Lærke Bjørn Bang og er journalist på Fyens Stiftstidende og Lokalavisen Assens, hvor jeg har været ansat siden 2012. Jeg er souschef på redaktionen og arbejder især med læserinddragende journalistik og læsermøder. Desuden skriver jeg om børne- og ungeområdet.

Jeg er 35 år og bor i Tommerup med min mand Rasmus og vores børn Asta (fire år) og Frej (to år). Vil du tippe mig om en god historie, så skriv til lba@fyens.dk.

I denne artikel deler jeg mit bedste naturtip fra mit lokalområde. Prøv også:

Frøbjerg Bavnehøj

Høgsholtskoven

Assensbanen (med pitstop på rastepladsen ved Vesterled i Tommerup)

En kort opstigning og Brændholt Bjerg kvitterer med en helt unik udsigt. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kokasse eller muldvarpeskud? Brændholt Bjerg er oplagt til en lærerig gætteleg for børn. På billedet er det Rasmus Sørensen Bang sammen med Frej (to år) og Asta (fire år). Foto: Lærke Bjørn Bang
Græssende kreaturer på Brændholt Bjerg. Foto: Lærke Bjørn Bang
Læs mere om Brændholt Bjerg på hjemmesiden www.bestigbjerge.dk, hvor du også kan registrere dig som bruger og bestige flere bjerge i Danmark. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce